Opinió

Tornar per seguir transformant la ciutat

Ara fa ja mig any, presentava la renúncia temporal a formar part del govern de la ciutat de Sabadell; una acció de renúncia compartida amb la Crida i el govern de la ciutat. En aquell moment vam actuar amb tota la prudència perquè ens va agafar per sorpresa ésser investigats pel procés de cessió de Cal Balsach arran de la denúncia del cap del PSC i d’una treballadora municipal, ambdós ja investigats per delictes urbanístics. Durant aquest 6 mesos el govern ha seguit treballant amb convicció i fermesa, procurant que l’absència d’un dels 14 membres de l’equip de govern no tingués conseqüències. No ha estat una tasca fàcil per ningú, especialment per als tres responsables tècnics també investigats en la mateixa causa. Ha suposat sobretot un esforç important i reeixit per part de la Glòria Rubio, la regidora que va agafar les responsabilitats a Territori, i per la Míriam Ferràndiz, que va agafar les competències que ostentava la Glòria. I ha estat alhora un entrebanc per a la tasca de nombrosos treballadors i treballadores municipals i per la seva confiança en la recuperació d’una certa normalitat en la institució.
Després de 6 mesos podíem prendre diversos camins i hem optat pel més valent, el que hem considerat més just. Una decisió que és fruit de respondre a una pregunta clau: per què hauríem de cedir a la voluntat d’una denúncia que estem convençuts que s’ha presentat amb l’únic ànim de posar traves a la tasca del govern? Una denúncia presentada per aquells que des de sempre persegueixen enfonsar-nos, sense preocupar-se pel bon camí de la ciutat; aquells que veient la seva debilitat ara ens ataquen barroerament amb la voluntat de mantenir la política sabadellenca en el taulell de joc. No renunciarem al nostre projecte a la primera de canvi per una denúncia trampa. Optem, doncs, per recuperar la normalitat, per seguir treballant amb l’equip de govern que va sortir de les eleccions.
Aquests dies, amb el record d’aquell 27 de novembre de 2012 en què ens llevàrem amb l’Ajuntament ocupat per 300 Mossos d’Esquadra, hem tornat novament a prendre més consciència. Cal molta convicció política i un esforç important per passar pàgina i per dur a terme un dels mandats clars que sorgiren de les urnes a les darreres eleccions municipals. Una denúncia trampa del grup municipal del PSC no pot comprometre la feina d’aquest govern. Ens vam equivocar no comptant que aquells a qui substituíem jugarien amb aquestes cartes, les úniques que els queden.
Quan vam assumir la responsabilitat de govern alguns no érem prou conscients que governar comportava gestionar un conflicte permanent; més encara en el moment històric de transició del Sabadell postbustos. Un any i mig després, seguim actuant, aprenent, debatent i tornant a actuar. Cal, per recuperar el crèdit de la política, que ens esforcem en distingir les intencions polítiques de cadascú, ser molt autocrítics i alhora saber matisar les crítiques i els mèrits, interpretant correctament el moment polític.
Seguirem així governant sense que la por ens bloquegi i protegint la institució municipal d’aquells que la volen desprestigiar, transformant-la ambiciosament, per fer-la més propera, més eficient i més capaç.
Agraeixo tot el suport polític i la confiança que he rebut durant tots aquests mesos, tant de la meva organització, la Crida per Sabadell, com del Govern, així com de la ciutadania de Sabadell que ha expressat dubtes davant la meva renúncia.
El meu retorn al Govern va inequívocament lligat al compromís, personal i col·lectiu, amb la lluita contra la corrupció i la màfia, malgrat els malintencionats entrebancs. I alhora, lligat al compromís de la Crida per Sabadell amb la voluntat de tirar endavant la cessió de l’espai buit de Cal Balsach a El Tallaret, un mandat del Ple i una demanda històrica que no pot ser pas considerada un delicte, sinó que hauria de ser una realitat ben aviat.

“¿Per què hauríem de cedir a la voluntat d’una denúncia que s’ha presentat amb l’únic ànim de posar traves a la tasca del govern?

Comentaris
To Top