Ciutat

Els Mossos de Sabadell desmantellen la plantació més gran de marihuana

A la nau van intervenir-hi 211 transformadors, 202 pantalles amb bombetes de 600 wats, 11 aparells d’aire condicionat, 76 ventiladors i 8 humificadors
A la nau van intervenir-hi 211 transformadors, 202 pantalles amb bombetes de 600 wats, 11 aparells d’aire condicionat, 76 ventiladors i 8 humificadors / CEDIDA

La comissaria de Sabadell dels Mossos d’Esquadra ha dut a terme l’operació més gran contra el tràfic de marihuana en una nau del polígon industrial del Pla de la Bruguera de Castellar del Vallès. El material decomissat hauria suposat uns ingressos d’uns 300 mil euros, dels quals 200 mil haguessin estat beneficis pels traficants.

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sabadell van detenir el passat 2 de desembre, tres homes de 30, 31 i 46 anys, de nacionalitat sèrbia i veïns de Castellar del Vallès, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues.

L’operació policial va tenir lloc el mateix dia de la detenció quan una patrulla de mossos d’esquadra de la comissaria de Sabadell, que es trobava realitzant serveis de paisà pel polígon industrial Pla de la Bruguera de la localitat de Castellar del Vallès, va observar com tres individus descarregaven sacs de terra d’una furgoneta de lloguer en una nau industrial. Al passar davant d’aquestes persones els agents van sentir una forta olor a marihuana, moment en que van identificar-se com a policies. Van comprovar que la nau es feia servir pel cultiu intensiu de marihuana a gran escala, motiu pel qual van demanar el suport d’altres efectius de diferents unitats de la comissaria per poder gestionar l’operatiu.

Les tasques d’investigació posteriors van deixar pal.lès que es tractava d’una instal·lació molt sofisticada, els materials que havien fet servir eren de la millor qualitat i estava feta de forma molt professional. S’estima que la inversió feta per condicionar la nau supera els 100.000 euros.

L’interior de la nau estava compartimentat en diferents estances completament aïllades. Quatre d’aquestes estances, de grans dimensions, es trobaven perfectament adequades per al cultiu intensiu de marihuana amb pantalles i bombetes de 600 watts per facilitar el creixement de les plantes, aires condicionats i ventiladors per controlar la temperatura, humidificadors per controlar el grau d’humitat de les estances i, fins i tot, tenien escalfadors que es fan servir en aquaris per escalfar l’aigua amb la qual regaven les plantes. També hi havia dues estances per assecar les plantes i treure els cabdells per a la seva venda.

Comentaris
To Top