Ciutat

Nit de Reis: la Cavalcada estrena tres carrosses vinculades al passat tèxtil de la ciutat

L’objectiu municipal es renovar per complet les carrosses de cara a la pròxima Cavalcada. Enguany s’han comprat tres plataformes i s’han construit les tres carrosses d’acompanyament a semblança d’un teler en tres colors diferents. El pròxim any es compraran i construiran les dels tres Reis d’Orient. La ciutat és a punt per rebre Melcior, Gaspar i Baltasar. Això sí, enguany ho farà d’una manera una mica diferent. Tot i que es manté el punt de rebuda als Reis d’Orient -la Ronda Pau Vila- i el recorregut -de sud a nord- es podran veure força novetats.
La principal és la incorporació de tres noves carrosses que ha adquirit el consistori. Totes tres són iguals i s’han dissenyat en col·laboració amb l’Escola Illa. Simbolitzen un teler, en connexió amb el passat tèxtil de la ciutat que des de l’Ajuntament es vol recuperar i lligar al Nadal sabadellenc. «Volem que la identitat de Sabadell sigui coneguda arreu. Volem aconseguir recuperar i convertir en tradició i cultura popular tots aquests elements que ens caracteritzen», assegurava l’alcalde de la ciutat, Juli Fernàndez.
La regidora de Cultura, Montserrat Chacon, destaca la importància que va tenir la creació del conte ‘Nit de Reis a Sabadell’ per tot aquest procés: «El conte ens ha permès construir un relat de ciutat. Necessitàvem un eix vertebral per a la Cavalcada i la resta d’activitats paral·leles. A més, el conte ens permet afegir elements com els fanalets o el ‘Teixint el Nadal’».2-1-a-5-col
Paral·lelament amb la introducció d’aquestes noves carrosses també s’han renovat els vestuaris de les comparses. La Cavalcada ha crescut en escoles de dansa participants i en voluntaris, que superaran els 500 enguany.
Al costat de les tres noves carrosses, recorreran la ciutat les tres carrosses llogades dels tres Reis d’Orient, a més de tres carrosses de regals i caramels. Enguany s’introdueix també una nova figura, la de les ‘encarregades’: «Seran les encarregades de que treballin els obrers. Volíem introduir noves figures i que fossin femenines», explica Chacon.
Els fanalets del conte sabadellenc també seran molt presents, amb un grup de fanalers i abanderats, caminant pels carrers de la ciutat.
La rebuda a Melcior, Gaspar i Baltasar serà a dos quarts de sis a la plaça de la Nova Creu. Un espectacle que volen renovar també, amb els fanalets, però que mantindrà l’essència amb el lliurament de les claus de la ciutat per part de l’alcalde.

Comentaris
To Top