Ciutat

El primer autobús híbrid de la TUS arriba coincidint amb la recuperació de viatgers

Alumnes de l’Escola Illa amb els regidors i responsables de la TUS amb el nou vehicle
Alumnes de l’Escola Illa amb els regidors i responsables de la TUS amb el nou vehicle / ESTEVE BARNOLA

– Yolanda Rico –

La presentació del primer autobús híbrid que circularà per la ciutat va suscitar divendres l’expectació de molts ciutadans. El vehicle es va exposar durant tot el dia al Passeig i es posa en marxa coincidint amb la recuperació del passatge i de la nova flota municipal pel transport públic. El nou autobús entrarà en funcionament dilluns i prestarà servei de forma rotativa a totes les línies. Es tracta del primer vehicle híbrid que incorpora la flota de la cooperativa TUS (Transport Urbans de Sabadell). Un fet que el converteix en el «buc insígnia» de l’aposta municipal pel «transport públic i el canvi de mobilitat per un model més sostenible», com va advertir el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, durant la presentació.

El bus es va exposar durant tot el dia al Passeig amb la intenció de presentar-lo a la ciutadania i d’explicar també la necessitat d’aparcar el cotxe privat a favor dels mitjans de transport menys contaminants.

És per això que aquest autobús – que ha suposat una inversió de 330.000 euros– serà el primer d’un projecte que preveu incorporar a la flota de la TUS fins a una vintena d’unitats híbrides abans del fi de la legislatura, com va anunciar Guerrero.

De moment, es treballa en l’adquisició de quatre vehicles més de similars característiques que, de complir-se el calendari municipal, entrarien en circulació d’aquí un any.

El nou autobús és de la marca VECTIA, model Veris.12, i disposa d’un motor híbrid compost per un motor de tracció elèctric i per un motor dièsel (Euro6) de generació d’electricitat. Disposa de sistema Start&Stop per aturar el motor a les parades i iniciar la marxa del vehicle en 100% elèctric. Fa 12m de longitud –l’estàndard de la flota–, té pis baix i tres portes. No hi ha cap graó ni rampa pronunciada, fet que facilita la mobilitat dels usuaris dins el vehicle. Disposa de dues rampes per a l’accés de les persones amb mobilitat reduïda, una rampa elèctrica i una altra que es pot accionar manualment, per garantir en tot moment la millor accessibilitat a l’autobús.

Comentaris
To Top