Opinió

Marca Sabadell, construint un nou relat d’il·lusió

“Si assumeixes que no hi ha esperança,
aleshores garanteixes que no hi ha esperança.
Si assumeixes que hi ha un instint cap a la llibertat,
aleshores existeixen oportunitats de canviar les coses.
Aquesta és la teva alternativa” (Noam Chonsky)
Al capdavall som bàrbars? Què és Sabadell? Com el definim? Com ens sentim identificats, els sabadellencs i sabadellenques, amb la nostra ciutat? Què ens hi uneix des d’un punt de emocional, cultural o col·lectiu?
En general, tothom coincideix en el fet que potser no ens definim per grans edificis, monuments, fets o esdeveniments, sinó que som un cúmul de petites coses que ens han fet desenvolupar un orgull de pertinença que no sabem definir clarament amb paraules.
 
El Govern de la ciutat fem una aposta clara per la promoció de la ciutat amb l’objectiu de reformular i impregnar-nos d’una identitat il·lusionant de la ciutat, una identitat construïda prenent com a base tots els valors que són la base dels nostres grans projectes col·lectius, en l’esport, en la cultura, en el disseny, en la innovació, en la investigació, en el moviment social i comunitari, en el comerç, en l’educació, en l’emprenedoria, en les nostres persones i en els nostres barris i en els grans referents ciutadans que ens permeten projectar a escala internacional un model de ciutat oberta al món.
Aquest primer any de govern ens hem trobat una ciutat immensament rica en projectes socials i comunitaris innovadors, una ciutat immensament rica en projectes amb vocació de servei públic, moltes persones i entitats que es dediquen al benestar dels altres i que treballen per la ciutat. L’Ajuntament també hi participa, encara que els darrers anys ha liderat poc i ha generat poca confluència entre tots els qui aporten valor afegit a projectes col·lectius. 
El divorci, el desencís, la crisi política, econòmica i col·lectiva a la ciutat han posat en qüestió el nostre valor, el nostre orgull i la nostra capacitat de generar projectes engrescadors; es palpa un cert pessimisme i costa engrescar. 
Però Sabadell és una ciutat resilient, generadora d’oportunitats, que al llarg de la història ha superat moltes situacions crítiques i que ara, més que mai, ha de planificar i desenvolupar-se des d’una perspectiva integral i intersectorial, per convertir la resiliència i l’esperança en un vector positiu d’avenç social i passar de ser la Manchester catalana a una gran ciutat mitjana europea caracteritzada pel seu benestar, la seva qualitat i la seva convivència.
Des de l’Ajuntament, amb el suport de l’ESDi, us convidem a un projecte per construir la marca Sabadell, una marca que ens ha de servir per identificar-nos i presentar-nos internament i externament. Aquest procés ha de comptar amb la participació de tota la ciutadania. No pot ser d’altra manera, perquè és una excel·lent oportunitat per implementar una nova mirada sobre la ciutat de Sabadell, que ajudi a posar en relleu un relat d’esperança compartit que convidi a tornar-nos a sentir orgullosos de la ciutat on vivim.
 

Aquest procés està plantejat sense prejudicis, sense apriorismes, amb voluntat d’escoltar veus molt diverses de la ciutadania i, per això, en la diagnosi, al marge d’entrevistes i de focus grup, també obrim una enquesta ciutadana on volem recollir sentiments anònims perquè volem opinions que enriqueixin el nostre debat des de la vivència de la ciutat.
Parlo d’iniciar una nova etapa de renaixença conjunta amb tota la ciutat per tal que la resiliència que ens caracteritza ens permeti entendre el nostre passat i mirar endavant. Volem aprendre des del futur a mesura que emergeix. Volem construir les oportunitats del demà. Volem convidar-vos a teixir esperança. En definitiva, volem engrescar-vos per guanyar el futur. 

“Sabadell és una ciutat resilient, generadora d’oportunitats, que al llarg de la història ha superat moltes situacions crítiques”

Comentaris
To Top