Ciutat

Impuls municipal per reivindicar el paper de la dona a l’Esport

Impuls municipal per reivindicar el paper de la dona a l’Esport
Impuls municipal per reivindicar el paper de la dona a l’Esport / ESTEVE BARNOLA

L’Ajuntament de Sabadell ha llençat una campanya per reivindicar el paper de la dona dintre de l’Esport.
Aquests dimarts, la regidora d’Esports, Marisol Martínez ha compartit taula amb tres esportistes d’elit, Carme Valero, Ona Carbonell i Sandra Santanyes. Finalment no va poder ser present la capitana de l’equip de waterpolo del Club, Olga Domènech.

Carme Valero va ser pionera com a doble campiona mundial de cross als anys 70. Sens dubte a la seva època va haver de patir aquesta discriminació. Una veu molt autoritzada tal com va dir. «Sempre hem hagut de lluitar nosaltres per poder estar en el lloc que volíem».
La ciclista Sandra Santanyes va parlar de la seva dilatada experiència i la discriminació entre una prova masculina i femenina.
La més mediàtica Ona Carbonell pertany a un esport que fins fa poc era exclusiu de les dones com és la natació sincronitzada.

Amb la campanya ‘donaiesport Sabadell’ el Consistori vol impulsar actuacions adreçades a corregir els desequilibris existents entre dones i homes a l’àmbit de l’esport i fomentar mecanismes d’intercanvi de coneixements i experiències que facin possible avançar cap a la igualtat efectiva.

Comentaris
To Top