Ciutat

Un estudi alerta de la poca qualitat dels serveis d’atenció a les persones

Els contractes públics en l’àmbit dels serveis a les persones no exigeixen cap mínim de qualitat a les ofertes, segons un estudi presentat per la Taula de Tercer Sector Social on s’ha analitzat, entre altres ajuntaments, el cas de Sabadell. L’informe revela que 9 de cada 10 contractes públics en aquest àmbit no exigeix cap mínim de qualitat, un element important «ja que fixar uns mínims de qualitat seria una pràctica significativa de millora», en paraules del director de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans, Ricard Gomà, autor de l’informe.

L’estudi ‘La qualitat de la contractació pública en l’àmbit dels serveis a les persones’ ha analitzat els 8 principals ajuntaments catalans, entre ells Sabadell, des de l’1 de gener al 30 de juny de 2016.
És un encàrrec de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya per conèixer en quin estat es troba el sector actualment i la qualitat dels serveis.
La Taula exposa que «els ajuntaments prioritzen els criteris econòmics en detriment de la qualitat dels serveis». Segons l’anàlisi efectuat, el preu és un dels factors determinants a l’hora d’escollir una oferta. En concret, el factor econòmic determina més del 64 per cent del conjunt de criteris valorats, mentre que la valoració tècnica se situa en el 38,9 per cent.
El document també reflexa que les empreses amb finalitats lucratives són les que aconsegueixen la majoria de les adjudicacions, «ja que acaparen gairebé el 60 per cent del volum total de contractes, mentre que les entitats socials del Tercer Sector es queden només un 39 per cent».

Comentaris
To Top