Ciutat

La Simfònica comparteix escenari amb persones amb discapacitat

La Simfònica del Vallès mostra la seva cara més social i solidària aquest divendres (21h) a La Faràndula (i l’endemà dissabte al Palau de la Música Catalana) perquè, a més del Concert per a piano núm. 2, op. 21 de Chopin, la peça central del programa, la cita representa la culminació de l’ambició projecte «Mosaico de sonidos». Ho dirigieix James Ross, que assumirà la titularitat de l’orquestra a partir de setembre de 2017.

Gràcies a aquesta iniciativa impulsada des de l’OSV, disset persones amb discapacitat intel·lectual compartiran escenari amb l’Orquestra Simfònica del Vallès en una peça breu que signa el popular Emilio Aragón basada en el conte homònim de José Saramago: La flor más grande del mundo.

Interpretaran diferents instruments –4 violins, 2 violoncels, 2 guitarres, 3 xilòfons, 1 tambor, 1 güiro, 3 panderetes i 1 cortina– i participaran en la coreografia i posada en escena. Ho faran a la seva manera, i després d’un llarg procés de treball (més d’un any, amb sessions pràctiques mensuals) que la violinista de la Simfònica, Canòlich Prats, diu que ha estat «molt enriquidor» pels músics que hi han format part i que ha estat una descoberta: «Hi ha molta, moltíssima capacitat, destaca.
Aquest projecte social està impulsat per l’AEOS (Associació Espanyola d’Orquestres Simfòniques) en col·laboració amb Plena Inclusión i la Fundació BBVA, que integra 14 orquestres simfòniques de tot l’Estat i 228 discapacitats intel·lectuals de vuit federacions autonòmiques, inclosa la catalana. Paral·lalement, cada orquestra ha fet treballs similars a altres ciutats. La idea essencial és l’ús de la música com a «instrument de desenvolupament personal i d’integració social».

Comentaris
To Top