Ciutat

Comença la selectivitat per a més de mig miler d’estudiants de la ciutat

Imatge d'arxiu dels alumnes examinant-se per les proves d'accés a a la Universitat
Imatge d'arxiu dels alumnes examinant-se per les proves d'accés a a la Universitat / D. S.

– Y. R. –

Des d’aquest dimarts i fins al proper dijous més de mig miler d’estudiants sabadellencs s’enfrontaran a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU). En total passaran per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) 5.675 alumnes aquests dies.

Els alumnes procedents de 146 instituts del Vallès Occidental, Vallès Oriental i alguns de Barcelona faran a partir d’aquest dimarts la selectivitat a la Universitat Autònoma de Barcelona. Els exàmens es prolongaran fins dijous. Els estudiants s’enfrontaran a les proves que els obriran les portes de la universitat, a tot el campus de la UAB a on hi ha previstos 30 tribunals, 27 repartits per les facultats de Bellaterra i tres al campus de Sabadell. És en aquest a on s’examinaran els 580 estudiants sabadellencs tot i que algun grup es desplaçarà fins a Bellaterra. Enguany la xifra d’alumnes que fan les PAU és inferior a la dels darrers anys. Les PAU es divideixen en dues fases: la fase general que és obligatòria i consta d’un total de cinc exàmens, i la fase específica, que és voluntària per a tots els perfils d’estudiants i serveix per apujar la nota.

En la fase general, els alumnes s’examinen de quatre matèries comunes (Llengua catalana i literatura, Llengua castellana i literatura, Llengua estrangera, Història o Història de la filosofia) i una matèria a escollir que estarà vinculada a les matèries comunes d’opció. D’aquesta manera, els estudiants podran escollir entre Matemàtiques, llatí, Història de l’art/Història i fonaments de les arts, i Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials. Aquells estudiants que hagin obtingut un 5 de nota mitjana de batxillerat i la qualificació obtinguda en la fase general de les PAU hauran superat la selectivitat i, per tant, tindran nota d’accés a la universitat.

La qualificació de batxillerat té un valor del 60 per cent sobre el total i la de la selectivitat un 40 per cent, si la qualificació de la fase general és com a mínim de 4.

To Top