Arxiu

El Govern aparta els cotxes del Centre: entre Plaça Marcet i la Gran Via només hi circularà el bus

«El Centre necessita un nou projecte perquè pateix una degradació important». En aquests termes ha presentat Maties Serracant, tinent d’alcalde de Territori, el Pla de Millora del Centre que es durà a terme en diferents fases fins l’any 2025. Una actuació que persegueix ampliar la superfície destinada als vianants, un canvi a la mobilitat i la recuperació d’espais verds. La primera fase es posarà en marxa l’últim trimestre d’aquest any per valor de 4,2 milions d’euros. A partir de llavors els vehicles no podran circular per l’eix central.

Aquest mes el Ple municipal haurà de donar el vist-i-plau al Pla de Millora de la mobilitat i de l’espai públic i després, abans de l’aprovació definitiva prevista al setembre, hi haurà un període d’exposició pública i d’al·legacions. Els regidors debatran sobre tres propostes de l’equip de govern: senyalització del Centre, pacificació en l’àmbit del Centre-Creueta i senyalització dels aparcaments. Tres intervencions que es duran a terme durant l’últim trimestre del 2017 i que suposaran una inversió de 4,2 milions d’euros. El projecte afecta una superfície d’uns 22.000 metres quadrats i 15 carrers del Centre. Permetrà duplicar l’espai per a vianants que hi ha en aquests moments.

Una de les conseqüències més visibles d’aquest projecte serà que a finals d’aquest any els cotxes deixaran de circular per l’eix central. Al tram comprès entre la Gran Via i la Plaça Marcet (Rambla Passeig i Via Massagué) es prioritzarà el pas del transport públic, vianants i bicicletes. El tinent d’alcalde de Territori, Maties Serracant, ha dit al respecte que «d’aquesta manera acostem el Centre a la resta de la ciutat perquè serà més agradable accedir-hi». Per fer-ho «es preveu consolidar l’anella externa del Centre – formada per Gran Via, carrer Vilarrúbias, Ronda Zamenhof i carretera N-150- amb la construcció de diferents rotondes. «Permetran un canvi de dalt a baix en l’accés i la circulació, amb carrers de diferents tipologies, uns per vehicles públics i vianants, i altres per a tot tipus de vehicles», ha garantit el regidor.

Els carrers que passaran a ser de prioritat de vianants a reurbanitzar són: Llobet (entre carrer Salut i Les Paus), Les Paus (entre Font Nova i Llobet), Sant Josep (entre Sant Joan i del Carme), Creueta (entre Sant Joan i La Lluna), del Carme (entre Sant Josep i Creueta), Sant Cristòfol (entre Indústria i Tres Creus), Indústria )entre Sant Joan i Sant Llorenç), Tres Creus (entre Sant Llorenç i Sant Joan), estació (entre Illa i Casanovas i Bosch), Sant Pere (entre Migdia i Rambla), Horta Novella (entre Ferran Casablancas i Migida i entre N-150 i Ferran Casablancas), Narcís Giralt (entre Lacy i República), Estrella (entre Calderon i Colom) i Capmany (entre Garcilaso i Escola Pia). Es preveu també millorar cruïlles del Centre i reformar la plaça Doctor Robert. També en aquesta primera fase es suprimiran 70 places d’aparcament del Vapor Turull a on els promotors del projecte ‘Això no és un pàrquing’, començaran a treballar per transformar part de l’espai desenvolupant-hi nous espais i usos en favor de les persones.

To Top