Arxiu

La Bassa es torna a omplir en el seu primer dia

La Bassa de Sant Oleguer va reobrir dilluns les seves portes després de romandre la temporada passada tancada per raons de seguretat. La reforma que s’hi ha dut a terme, valorada en 3,5 milions d’euros, ha permès omplir de nou la piscina més gran de la ciutat. En el seu primer dia no es van produir grans aglomeracions. Al llarg de l’estiu l’Ajuntament espera una afluència de 150 mil banyistes.

Després de comprovar que a La Bassa hi havia fuites d’aigua i que el col·lector que hi passa per sota tenia greus problemes estructurals que provocaven el seu enfonsament, l’estiu del 2016 l’equipament es va tancar. La «decisió complicada i dura ha permès arribar fins al dia d’avui i tornar a obrir després de dur a terme una obra que no estava prevista per aquest govern».

D’aquesta manera es referia dilluns l’alcalde, Juli Fernàndez, a la reparació de l’equipament que ha finançat amb 3 milions d’euros la Diputació de Barcelona i mig milió més l’Ajuntament. Les obres, a més de reparar les deficiències detectades, han servit per posar al dia, en matèria de seguretat, aquesta instal·lació construïda fa més de 30 anys.
Entre les millores que s’hi han incorporat figura la construcció d’una rampa per a banyistes amb problemes de mobilitat que també disposen d’una cadira especial per accedir a l’aigua. També s’han afegit baranes a la part del pont i a la zona de vestidors per ajustar l’alçada dels murs a la normativa, com va explicar la tinenta d’alcalde Marisol Martínez.

Tant Fernàndez com la resta de regidors van agrair la implicació de l’equip tècnic en aquesta obra i l’esforç que hi han dedicat. A més, va destacar que l’obra s’ha executat per 70 mil euros menys del que s’havia adjudicat. A la visita del primer dia també va assistir el vicepresident de la Diputació, Dionís Guiteras, qui va expressar la satisfacció de l’organisme provincial per haver participar en un «projecte de gran importància per Sabadell i el Vallès». En el seu primer dia, no hi ha haver una afluència massiva a la instal·lació. A primera hora del matí poc menys d’un centenar de persones van gaudir del bany. A partir del migdia van començar a arribar més banyistes.

To Top