Ciutat

L’Ajuntament renuncia al Centre Obert del Nord i reorienta els serveis

Després de els reiterades queixes de diferents entitats de la zona nord que s’oposaven a la posada en marxa d’un centre obert, La zona d’aules que hi ha al costat de l’institut Jonqueres es remodelaran perquè a mitjans del 2018 entri en funcionament un nou equipament de serveis socioeducatius oper a infants, joves i famílies. Aquest espai estarà a dreçat a tots els veïns i acollirà diferents activitats que «superaran el concepte de centre de tarda o centre obert».
El projecte respon al diàleg que, segons els responsables municipals, han mantingut amb diferents entitats educatives i socials de la zona nord.

En un principi, l’Ajuntament havia plantejat en aquesta part de la ciutat un centre obert. Però la idea no va convèncer els veïns que durant mesos van expressar públicament el seu rebuig a la instal·lació.
El nou plantejament es presenta sota el nom de Servei d’Intervenció Socioeducativa de la zona nord.
Una oferta que inclourà activitats escolars en horari lectiu, propostes de lleure educatiu, activitats de suport escolar i un servei d’orientació per a totes les famílies. En el primer cas, l’objectiu és donar resposta a la demanda de l’equip directiu i docent de l’institut.
Pel que fa al lleure, les activitats es faran amb l’associació juvenil Secunde per encàrrec municipal.

El programa es decidirà en funció de les preferències que expressin els joves del barri. En el cas del servei d’acompanyament a les famílies, la finalitat és la millora dels eu benestar personal, familiar i social. Per últim, l’èxit educatiu es treballarà mitjançant diferents activitats proposades pels centres escolars del barri i els Serveis Socials Bàsics Municipals.
l’Ajuntament ha decidit reorientar el projecte i consensuar-lo amb aquests col·lectius.

To Top