Ciutat

L’Ajuntament vol fer arribar la formació musical a tots els barris de la ciutat

Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor d’Educació, ha presentat un ambiciós pla educatiu musical que contempla l’ampliació de l’Escola Municipal de Música a diferents sectors de la ciutat. El pla que es començaria aplicar aquest any i acabaria l’any 2027 vol fer extensiva la formació musical a tot Sabadell i preveu tres noves seus. Una nova seu a la Zona Sud, amb l’aprofitament de l’actual equipament que acull el Centre Cívic Sant Oleguer, un altra a la Zona Nord, a l’actual Centre Cívic de Ca n’Oriac i una nova seu a la Zona Centre amb Escola de Música i Conservatori en un lloc encara per determinar. En aquest darrer cas, l’Ajuntament està buscant un solar on ubicar aquest centre de formació musical.

El projecte té un pressupost aproximat de 8,1 milions d’euros, i es dividirà en tres fases, una primera a partir d’aquest any fins al 2019 en què es posaria en marxa la nova seu del Sector Sud, la del Centre Cívic Sant Oleguer, i una segona fase que començaria l’any 2019 i acabaria l’any 2023 per enllestir la seu del Sector Nord situada a Ca n’Oriac i, finalment, la darrera fase que suposaria la de més envergadura, començaria el 2023 fins al 2027, any en què s’inauguraria la nova seu del Sector Centre.
El Tinent d’Alcalde i regidor d’Educació ha volgut destacar l’objectiu d’aquest ambiciós pla, apropar als barris la formació musical, ja que segons un estudi fet des de l’Ajuntament, la procedència de l’alumnat a l’Escola Municipal de Música és majoritàriament del sector centre, un 43%, mentre que la d’alumnes provinents d’altres punts de la ciutat és molt baixa.
L’Escola Municipal de Música té actualment 552 alumnes, 183 al Conservatori Professional. Amb el nou pla s’incrementarien entre 250 i 300 les places en el conjunt de les tres seus projectades.

Pel que fa a les actuals instal·lacions del carrer Jardí i del carrer Sant Oleguer, Berlanga diu que es troben obsoletes, amb impossibilitat d’ampliar l’espai i per tant no donen resposta al pla pedagògic que des de la regidoria s’ha posat en marxa per millorar la formació musical a la ciutat i aconseguir que estigui a l’abast de tothom.
D’altra banda, Berlanga ha afegit que els nous centres seguiran impartint els estudis reglats, però s’introduïren noves liníes de formació, com una major oferta musical. Hi haurà una seu dedicada a la música moderna, un tipus de formació ara inexistent.

To Top