Arxiu

Les waterpolistes del Club Natació obren la Festa Major

El waterpolo, l’esport que més ha projectat la nostra ciutat en aquest segle XXI ha donat el tret de sortida a la Festa Major. Les quatre Copes d’Europa necessitaven un reconeixement a l’alçada de la presencia al balcó de l’Ajuntament. Tres sabadellenques com la capitana Olga Domènech i les dues medallistes olímpiques van llegir el pregó. «La nostra satisfacció per estar aquesta nit a aquest balcó es doble: suposa un triomf com a ciutadanes i també com a esportistes». Les seves companyes de l’equip les ha acopmpanyat al balcó al costat de l’alcalde Maties Serracant en l’estrena de la Festa.
Han fet un recorregut aquàtic per la història. «Fa molts anys, per Sabadell hi creuava el riu Ripoll amb molta més aigua de la que passa avui dia» amb el passat textil de les fàbriques i les basses. En una d’elles, Ca la Paula, és on va néixer el nostre Club: el Club Natació Sabadell. Al llarg de més de cent anys, el Club ha vist passar a molta gent que ha vingut a casa nostra a aprendre a nadar».
Més enllà de Sabadell
L’orgull «com a ciutadanes, moltes de les que formem part d’aquest equip hem nascut a Sabadell i hem crescut aquí. I totes les que s’han incorporat a l’equip durant aquests anys, siguin de Barcelona, Madrid, Rubí, Terrassa o Estats Units, senten que aquesta també es la seva ciutat. Com a esportistes, estem molt orgulloses de portar el nom de la ciutat arreu del continent i ens sentim molt orgulloses de ser sabadellenques».

Elles reflecteixen molts dels valors de la societat i l’exit de l’esport femení que s’ha exportat més enllà de Sabadell a tota Europa i amb la selecció espanyola plena de jugadores de casa amb les medalles als Mundials, Europeus i Jocs Olímpics. «El dia a dia d’un esportista no és gens fàcil. Es tracta de saber patir, de lluitar, de sacrificar-se i tenir il.lusions, de ser constants i treballar dur a diari sobretot amb constància, unió i companyerisme. Però tot esforç té una recompensa al darrere i, per això, avui tenim l’honor de ser aquí. I no ho fem soles. Vosaltres, la nostra ciutat, vau ser els que la primera copa d’Europa vau omplir la piscina de Can Llong i vau empenyèr-nos a guanyar-la. I després a les dues més que s’han jugat aquí. Per tant, aquests triomfs també son vostres».
Mentre des del públic es cridava ‘guapa’ el punt final del pregó ha estat més humorístic. «Tenim nous reptes, noves il·lusions i nous títols per aconseguir. Així que quina millor manera de començar-la que avui, com deia aquell… de la ciutat que porta el nom del nostre Club» recordant la frase de l’ex-president del Barça, José Luis Núñez.

I també han recordat la polèmica. «La ciutat on ‘Machado es queda’, una ciutat on hi ha tants partits a l’equip de govern com Champions tenim nosaltres, de la ciutat on per molt que hi hagi una bassa sempre hi haurà el Club.
El missatge final: «Avui comença la Festa Major, la gran festa de la nostra ciutat, gaudim-la tots i totes».

A l’edició de paper de D.S. trobaran tota la informació sobre les diversos cates de la Festa Major.

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top