Publicitat
Ciutat

La Generalitat adjudica l’ampliació de la C-58 entre Terrassa i Badia

Aquesta tardor està previst que comencin les obres d’ampliació de la C-58 entre Terrassa i Badia del Vallès. Els treballs estan pressupostats en 14,5 milions d’euros i serviran per descongestionar l’autopista. El Govern preveu també preveu una nova calçada lateral entre Sant Quirze i Terrassa.

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha adjudicat les obres d’ampliació de la C-58 en sentit Barcelona. En concret, el projecte afecta dos trams: entre Terrassa est i l’enllaç amb Sabadell Centre (terme de Sant Quirze del Vallès) i entre el nus de Sant pau de Riu-sec i l’enllaç amb l’AP-7/B-30. En el primer cas es construirà un tercer carril i en el segon, es formaran dos carrils més en sentit Barcelona per facilitar canvis de carril i incorporacions i sortides.

El projecte està pressupostat en 14,5 milions d’euros dels quals 8,1 van a parar al tercer carril que va a Sabadell Centre, i 6.4 milions als nous carrils del trenat de Sant Pau de Riu-sec.
Està previst que les obres comencin aquesta tardor u que durin 10 mesos cadascuna. L’objectiu final és descongestionar l’autopista. El Govern ha declarat haver dissenyat un projecte amb diferents solucions tècniques que inclou tres actuacions diferents dirigides a augmentar la capacitat de la via i millorar la fluïdesa i seguretat de la circulació.

Publicitat

D’aquestes dues són les que s’han adjudicat ara. Els treballs al tram entre Terrassa i Sabadell Centre (terme de Sant Quirze) consistiran en l’eixamplament de la calçada per formar un tercer carril al tronc de l’autopista, que s’iniciarà poc després de l’accés de Terrassa est fins a enllaçar amb el tercer carril que ja existeix a l’altura de l’enllaç de Sabadell centre.
Aquest nou carril tindrà una longitud de 4,2 quilòmetres. Addicionalment, es formarà un quart carril de trenat, discontinu, per facilitar les incorporacions i sortides de l’autopista en aquest tram en millors condicions de seguretat i de fluïdesa.

L’objectiu de les obres és descongestionar l’autopista C-58, una de les principals vies d’accés a Barcelona pels conductors que provenen del Vallès Occidental i del Bages. Segons les dades de la Generalitat, a l’entorn de Barcelona aquesta via registra més de 160.000 vehicles diaris de mitjana i a l’altura de Terrassa centre 54.000.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top