Ciutat

Dubtes sobre com finançar la renovació de les canonades d’aigua

El Ple municipal va aprovar dimecres el Pla Director de l’Aigua que preveu una inversió de 64 milions en els propers 15 anys. Una de les actuacions més destacades serà la renovació de part de les canonades de la xarxa de la ciutat.

El Pla Director de l’Aigua va comptar amb el suport de l’equip de govern (Unitat pel Canvi, ERC, Crida per Sabadell i Guanyem), del PSC i dels dos regidors no adscrits, Lluís Monge i Carles Bosch. La pregunta que va planejar durant la discussió d’aquest punt de l’ordre del dia i que a hores d’ara no s’ha respòs es com es finançarà aquesta inversió i si acabarà repercutint al rebut de l’aigua.
La portaveu de Crida per Sabadell, Glòria Rubio, va advertir que existeix la possibilitat que aquesta inversió acabi afectant la tarifa. I en aquest sentit, el tinent d’alcalde de Sostenibilitat, Joan Berlanga, va assegurar que «demanarem responsabilitats a cadascú» perquè assumeixi la part que li toqui d’aquesta inversió, assenyalant directament a l’empresa que gestiona el servei i que està participada, en un 20 per cent, per l’Ajuntament. El regidor va afegir que «l’aigua no ha pujat des que hi ha aquest govern. Som uns defensors dels serveis públics i així seguirem».

De fet, un altre dels temes que va sortir va ser el de la gestió. Rubio va criticar que s’hagués gestionat com un negoci, per la qual cosa va explicar que «treballarem perquè el servei passi a mans de la ciutadania».
En relació a aquesta aspiració, el portaveu d’ERC, Gabriel Fernàndez, també va confirmar que l’objectiu és comptar amb un «model de gestió pública i directa».
Però aquests arguments no van convèncer a l’oposició. El portaveu del grup de CiU (PEDeCAT) va considerar que «el pla ja feia temps que estava fet que tocava fer-ho» però que els 64 milions d’euros «ho acabarà pagant el ciutadà» i «aquest és el debat principal». La intervenció dels portaveus de Cs, José Luis Fernández, i del PP, Esteban Gesa, van anar en la mateixa direcció. L’edil de la formació taronja va justificar el seu vot en contra perquè «no sabem com pagarem».

Entre les actuacions previstes, la que concentrarà una major despesa, serà posar al dia la xarxa. Quan es comenci a fer, es passarà d’una inversió d’1,5 milions d’euros anuals als 3,5 milions. El tinent d’alcalde de Sostenibilitat, Joan Berlanga, ha explicat el pla a les entitats i ha indicat que «el cost anirà vinculat a un pla financer anual que haurà d’incloure quin import assumeix la part privada» que gestiona el servei i que correspon al grup Agbar.

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top