Ciutat

L’abandó d’Uralita al carrer ha costat a l’Ajuntament 4.000 euros aquest any

Des de principis d’any l’Ajuntament ha gastat 4.000 euros en la retirada de peces de fibrociment (Uralita) que havien estat abandonades a la via pública. El consistori ha fet una crida perquè no es deixi aquest material al carrer que necessita ser retirat amb un estricte protocol de seguretat.

El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, adverteix que els comportaments incívis, com l’abandó de peces de fibrociment al carrer o al Rodal, pot suposar un risc per la salut de la ciutadania a més que la seva retirada l’acaben pagant tots els contribuents.
Des de principis d’any, les arques municipals han destinat 4.000 euros a retirar aquest material de la via pública.
La despesa és superior a la retirada de qualsevol altre estri abandonat ja que requereix d’un meticulós procediment que han de dur a terme especialistes en la matèria.
Guerrero recorda que les peces de fibrociment malmeses alliberen amiant que, en ser inhalat, perjudica la salut.

La majoria d’objectes de fibrociment que s’han retirat són canonades i antics dipòsits d’aigua. Guerrero no relaciona l’aparició d’aquest tipus de material a l’espai públic amb la reactivació de l’activitat constructora ja que, segons diu, s’han abandonat sempre.
Guerrero destaca que és tracta de «comportaments incívics» que acaben pagant tots els ciutadans. En aquest sentit, recorda que com que aquest tipus de residu no es pot traslladar al Punt Blau cal avisar una empresa especialitzada en la seva retirada.
El regidor ha denunciat que només el 19 de juliol es van recollir 10 abocaments en una desena de punts de la ciutats que van comportar una despesa de 1.032 euros.
El fibrociment o uralita (nom comercial) pot ser nociu per la salut en cas que estigui deteriorat o trencat, o bé quan s’ha de procedir a la seva manipulació, per la substància que desprèn.
És per això que la retirada del material s’ha de fer seguint unes estrictes mesures de seguretat marcades per un pla específic de treball.

To Top