Ciutat

L’activitat institucional es manté per «un exercici de responsabilitat»

El Ple municipal, convocat divendres al matí, que tenia per objecte abordar les ordenances fiscals del 2018, va començar amb la lectura de la declaració institucional contra l’empresonament de Cuixart i Sànchez.

A les 9.30 del matí de divendres, abans de començar a discutir la proposta presentada pel govern municipal sobre les ordenances fiscals de l’any vinent, bona part del ple es va posar en peu per demanar la llibertat pels presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, mostrant els cartells amb els què aquests dies s’empaperen els carrers de la ciutat.

«Llibertat presos polítics», es podia llegir a les mans dels regidors de UPxC, ERC, Crida per Sabadell i Guanyem (membres de l’equip de govern), així com dels del grup municipal de CiU i dels dos regidors no adscrits Carles Bosch i Lluís Monge que van començar la legislatura amb el grup del PSC.
Els socialistes, però, tot i que dimarts van subscriure la declaració institucional de rebuig a la decisió de l’Audiència Nacional d’enviar a presó els dos líders sobiranistes, divendres no es van adherir a l’acció de protesta de bona part del Ple.
L’alcalde, Maties Serracant, va llegir també la declaració de l’Ajuntament de suport als dos empresaris i el seu entorn més proper i en què es destacava que en el cas de Cuixart «és encara més sentida per la seva estreta vinculació amb la ciutat de Sabadell».

Acte seguit es van començar a discutir les ordenances malgrat que el tema va planejar durant tota la sessió fins que, al final, el tinent d’alcalde i regidor d’Economia va advertir que «preferiria haver aturat l’activitat institucional però per un exercici de responsabilitat som aquí».
Les mostres de rebuig a la decisió de l’Audiència Nacional i a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució s’han estès a altres entitats de la ciutat. La Taula per la Democràcia condemna «el fort pas enrere de la democràcia a Espanya, a causa de la política del govern del PP, acompanyat del PSOE i Ciutadans».
Per la plataforma, el 155 «trepitja la democràcia, avançant cap a models autoritaris». Dóna suport a la manifestació convocada aquest dissabte sota el lema «Llibertat Jordi Sànchez, llibertat Jordi Cuixart; defensem els drets i les llibertats» que arrencarà a les 5 de la tarda de la confluència del passeig de Gràcia amb el carrer Aragó.

Reconeixement a Trapero
L’inici del nou curs acadèmic de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) es va convertir divendres en un acte de reconeixement al Major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, després que la sabadellenca Núria Aymerich, exdirectora de l’ISPC i actual secretària general del Gremi de Fabricants, se saltés el protocol per dedicar-li la distinció que acabava de rebre. Trapero, que es mantenia en una posició discreta, enmig dels assistents a l’acte, va acabar en aquell moment acaparant l’atenció del públic i dels periodistes. Després que Núria Aymerich li dediqués la distinció que acabava de rebre als Mossos i al Major, l’auditori s’ha alçat per aplaudir Trapero durant uns minuts. El Major s’ha mantingut assegut fins que, al final, s’ha aixecat per agrair l’ovació.

To Top