Ciutat

La Marató dóna a conèixer la seva activitat als estudiants de la UAB

La Marató de TV3 entra per primera vegada a les aules universitàries per explicar als estudiants els detalls d’aquest projecte solidari. La primera de les tres masterclass previstes a la UAB és aquest dimecres a la Facultat de Biociències.

Els estudiants de l’Autònoma tindran l’oportunitat de conèixer de primera mà l’activitat que desenvolupa La Marató de TV3. En el marc del 50è aniversari de la UAB, s’han organitzat tres masterclass per oferir al públic universitari tres punts de vista: el finançament de la recerca (aquest dimecres 25 d’octubre a la Facultat de Biociències), la comunicació (a la Facultat de Ciències de la Comunicació, al novembre) i la vessant econòmica (al febrer, a la Facultat d’Economia). Les xerrades van a càrrec de diversos experts, professionals, investigadors i testimonis personals. És la primera vegada que el projecte La Marató de TV3 es mostra per dins davant el públic universitari.

La primera sessió -aquest dimecres a les 12 del migdia a la Sala d’actes de la Facultat de Biociències- anirà a càrrec de la rectora de la UAB, Margarita Arboix, i del degà de la Facultat, Jaume Farrés.
A continuació, Lluís Bernabé, director de la Fundació La Marató de TV3, explicarà les bases del projecte solidari. Antoni Dedeu, director de l’Agència de Qualitat i Avaluació en Salut, parlarà del procés de selecció i el seguiment que es realitza als projectes finançats pel fons de la fundació. Jordi Barretina, director de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona, respondrà sobre què representa per als investigadors posar en marxa un projecte gràcies a la suma d’esforços dels donants.


Per acabar, es parlarà de la implicació personal i professional en la Marató de TV3 amb dos testimonis, un de la mà de Pilar Grasset, familiar de pacient i testimoni dels resultats en la salut que obtenen els projectes de recerca, i l’altre, Carles Prats, periodista i pacient d’una cardiopatia congènita.
Al llarg dels seus 25 anys d’existència, La Marató ha finançat 757 projectes de recerca amb 7.000 investigadors implicats.

To Top