Ciutat

La finca de Can Gambús serà un centre de producció agroecològica

El ple municipal d’aquest dijous sotmet a votació el Pla de gestió agroforestal de la finca municipal de Can Gambús, un projecte que vol convertir aquesta finca en un centre de referència d’agricultura ecológica. L’objectiu és obtenir productes de proximitat de la marca Sabadell.

La idea és facilitar la instal·lació de professionals de l’agricultura als terrenys municipals de Can Gambús, «perquè l’espai tingui un ús agrícola combinat amb una alta responsabilitat ambiental», com explica el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament, Joan Berlanga.
La finca de Can Gambús es troba dins el Parc Agrari de Sabadell i amb 24 hectàrees és la més gran, d’un total de 44 44 hectàrees. La voluntat de l’Ajuntament és dividir l’espai en tres parecel·les de caire professional. Per posar en marxa el projecte, el govern municipal preveu una inversió de 425 mil euros els propers anys, per acondicionar els espais i construir magatzems.
L’objectiu és cultivar productes de proximitat «pensat en clau de consum responsable i potenciant la marca Sabadell».

Durant els propers anys (2018 i 2019), és previst cultivar una àmplia varietat de productes. Entre ells, tindrà un paper destacat la vinya, que disposarà de més espai; la ceba de Sabadell; farines per a l’elaboració del pa o la mongeta del ganxet.
El projecte també compta amb la col·laboració de la Fundació Miquel Agustí per portar a terme projectes d’innovació tecnològica. De fet, entre els objectius del projecte hi ha el desenvolupar el potencial educatiu i d’usos per difondre els valors ecològics, ambientals, productius i de recerca. Això inclourà la formació de pagesos que puguin viure d’aquesta activitat.
El Pla proposa dotar el Parc Agrari d’infraestructures i serveis agraris eficients i convertir la finca de Can Gambús en un exemple de producció ecològica per a la resta del rodal. Entre els projectes inclosos en aquest pla, hi ha la creació d’un centre d’acollida i experimentació i el manteniment d’elements patrimonials històrics, com una sínia i una cabana de vinya.

To Top