Ciutat

Guerra de banderes a l’Ajuntament

Des de divendres només hi ha dues de les quatre banderes, C’s n’ha posat una Guanyem també
Des de divendres només hi ha dues de les quatre banderes, C’s n’ha posat una Guanyem també / LLUÍS FRANCO

Sabadell és una de les poques ciutats que ha decidit retirar la bandera espanyola i l’Europea un cop declarada la República. La decisió ha estat denunciada i molt criticada per C’s, PP, i PSC.

El grup municipal de Cs va denunciar dilluns, com ho havia fet diumenge el grup del PP, davant la Delegació del Govern, la retirada de les banderes. El portaveu del grup, José Luis Fernández, ha explicat que la seva formació ha esperat fins al primer dia lectiu «per si l’equip de govern restituïa la legalitat i retornava les banderes al seu lloc»

ERC Sabadell ha expressat la seva defensa de la República i ha mostrat el seu suport «a la decisió presa per l’alcalde de mantenir onejant a l’Ajuntament únicament les banderes de Sabadell i de Catalunya». En aquest sentit, han anunciat que els regidors republicans «es posen a disposició del govern de la República per a iniciar el procés constituent».

ERC reconeix com a «úniques institucions legítimes les que es deriven de la sobirania del poble de Catalunya de les quals el president Puigdemont, el vicepresident Junqueras i la presidenta Forcadell en són els màxims representants»

El grup municipal socialista denúncia l’aturada tècnica que pateix l’ajuntament des que ha començat el procés d’independència, «el dia a dia de la ciutat ens preocupa», diu Josep Ayuso, portaveu del grup municipal del PSC i reclama el retorn de les dues banderes -l’espanyola i l’europea- que van ser despenjades de l’Ajuntament. Els socialistes han preguntat a l’alcalde, durant la Junta de Govern celebrada aquest dilluns, sobre la «desaparició de les banderes» i també els preocupa la integritat de la persona que ho va fer, ja que «per treure-les del teulat, hi ha certes mesures de seguretat». De les dues qüestions, diuen no han rebut una resposta clara.

To Top