Ciutat

Trobada de més de 250 electes de la CUP a la Sala Polivalent del Nord

Més de 250 càrrecs electes i representants d’assemblees vinculades a la CUP es van reunir diumenge a la Sala Polivalent del Parc del Nord per debatre sobre el paper dels municipis en la construcció de la República catalana. Després de la sessió els cupaires també van celebrar una trobada internacionalista en què van presentar els comitès internacionals de suport a la República. La CUP va expressar el seu rebuig a l’article 155 de la Constitució per considerar-lo «il·legítim» però es va mostrar oberta a tots els escenaris a causa de la «complexitat» del moment.

La CUP va tornar a escollir Sabadell per reunir-se des que al desembre del 2015 celerés, a la Pista Coberta, una assemblea per decidir sobre la investidura d’Artur Mas. Diumenge al matí, més de 250 càrrecs electes -dels 380 que té que té a Catalunya- i representants d’assemblees vinculades als cupaires es van donar cita a la Sala Polivalent del Parc del Nord. L’objectiu de la trobada va ser debatre sobre el paper dels pobles i municipis en la construcció de la República catalana.

A la tarda, la CUP va celebrar una un altre acte sota el nom ‘Trobada internacionalista. Democràcia, solidaritat i República: la alternativa dels pobles’ al mateix indret, amb representants i agents internacionals per parlar de la República catalana. En el transcurs de la conferència es van presentar els comitès internacionals de suport a Catalunya. Aquests procedeixen d’Irlanda, Quebec, Escòcia i Galícia.
Abans de la trobada, la portaveu de la CUP, Núria Gibert, va dir que no avalen «cap mesura» de l’article 155 per considerar-lo il·legítim. Els cupaires creuen que hi ha hagut «opacitat i confusió» pel que fa a la «concreció» de la República. Gibert va demanar «claredat» en la posada en marxa del nou país i va reivindicar poder fer una «posada en comú», perquè tothom pugui dir-hi la seva «i la República sigui irreversible». Per la CUP, cap «mecanisme d’imposició» que surti de l’article 155 és «legítim», «perquè està fet en contra els interessos i la voluntat de la majoria social del país». «Ni cessions, ni substitucions, ni eleccions són avalades per nosaltres», va manifestar. Gibert ha apel·lat a l’»esperit» de l’1-O per poder «aplicar» de manera clara la República. Un esperit que, segons la portaveu de la CUP, es concreta en «l’esperit de la defensa de la democràcia, l’esperit de l’organització o la defensa dels vots».

A l’escenari local, la Taula per la República, antiga Taula pel Sí creada el passat gener, ha demanat que s’activin les lleis aprovades pel Parlament català i que el Tribunal Constitucional va suspendre o en la seva totalitat o parcialment. En aquest sentit, cita la llei contra la pobresa energètica, d’emergència habitacional i la d’igualtat de gènere.

To Top