Ciutat

La jutge arxiva la causa contra Ayuso per les irregularitats a Ca n’Alzina

El Jutjat d’Instrucció número 4 de Sabadell ha decidit arxivar la causa contra el portaveu del PSC, Josep Ayuso, sobre les presumptes irregularitats urbanístiques comeses a la finca de Ca n’Alzina.

L’ex regidor d’Urbanisme, Josep Ayuso, estava sent investigat arran d’una denúncia interposada per l’Entesa per Sabadell l’any 2014 per les irregularitats urbanístiques detectades a Ca n’Alzina.
Ara, la jutgessa que instrueix el cas ha decidit arxivar la causa contra Ayuso i també contra els altres investigats: una tècnica municipal de l’Ajuntament de Sabadell, l’exalcalde de Polinyà i l’arquitecte municipal de Polinyà. Sí que manté la investigació contra el propietari de la finca. Ayuso, que estava sent investigat per un delicte de prevaricació urbanística i contra l’ordenació del territori, ha declarat que tant l’informe dels Mossos d’Esquadra com del Ministeri Fiscal ja van concloure que no hi havia indicis de delicte, cosa que la interlocutòria judicial ha confirmat. El portaveu socialista ha afirmat que «tal com vaig dir des del primer moment, aquesta era una denúncia política, que responia a ànsies i propòsits personals. No hi havia cap fonament jurídic. Ara ja no només ho dic jo, ho diu una resolució judicial».
Demanar disculpes
Davant la decisió de la jutge, ha demanat coherència als regidors de l’Entesa que el van denunciar -l’actual alcalde, Maties Serracant, i la cap de gabinet d’alcaldia, Virgínia Domínguez- a la vegada que considera que haurien de demanar disculpes. «Aquells que van denunciar sense fonament, aquells que van mantenir una acusació sabent que no era veritat ara han de donar la cara i haurien de demanar disculpes per tot el dany personal que han causat per la seva mala fe personal i política», ha dit.

Entesa per Sabadell, per la seva banda, ha declarat «rebre amb estupor la resolució judicial» i ha anunciat que la recorrerà per considerar-la «inaudita».
L’organització creu que la jutgessa «no valora la gravetat de les actuacions comeses que, per activa i per passiva, es van cometre a Can n’Alzina i que són constitutives d’un possible delicte contra l’ordenació del territori, com són la manifesta inacció dels responsables municipals davant les actuacions il·legals, la suspensió dels expedients de disciplina urbanística i l’intent d’aprovar un Pla especial que tenia com a únic objectiu regularitzar les irregularitats comeses en base considerar-les com a preexistents».

To Top