Ciutat

Jornada per despertar la vocació científica entre els estudiants

Sabadell participa activament a la celebració de la 22a Setmana de la Ciència, entre el 13 i el 19 de novembre. L’acte més multitudinari ha tingut lloc aquest dimecres quan, de forma simultània, un centenar de científics i investigadors han impartit conferències divulgatives a més de 12 mil alumnes arreu de Catalunya. Una d’elles ha estat a l’Auditori del carrer Lacy i ha comptat amb l’assistència de 240 estudiants sabadellencs d’ESO i batxillerat procedents de sis instituts locals.

A través de la Setmana de la Ciència es pretén impulsar el coneixement d’aquesta matèria entre el públic en general i despertar la vocació científica entre els estudiants d’ESO i batxillerat, que seran els investigadors del futur.
La iniciativa -organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement- organitza durant tota la setmana més de 300 activitats gratuïtes a més de 50 localitats catalanes, per divulgar el coneixement científic i tecnològic entre la població en general. El programa complet es pot consultar a www.fundaciorecerca.cat/setmanaciencia.

Un dels col·lectius a qui s’adreça la Setmana de la Ciència són els escolars. L’acció més multitudinària va tenir lloc dimecres en el marc del Dia de la Ciència a les Escoles. Un centenar d’investigadors van impartir xerrades de forma simultània a tot Catalunya, a més de 12 mil estudiants de secundària.
La trobada central a Sabadell va ser coorganitzada pel Centre de Recursos Pedagògics a l’Auditori del carrer Lacy, on s’hi van desplaçar uns 240 alumnes de quart d’ESO i batxillerat dels Instituts Arraona, Escola Industrial, Miquel Crusafont, Ribot i Serra, Vallès i el centre d’estudis Jaume Viladoms.
A través de la conferència ‘La smart city: connectant la ciutat a Internet per poder viure millor’, els alumnes van conèixer algunes de les característiques de la ciutat del futur de la mà del Doctor Rafael Vidal, enginyer de telecomunicacions i doctor en enginyeria telemàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya.
Vidal va explicar que «en el darrer segle, la població s’ha concentrat a les ciutats de forma creixent i l’ONU estima que l’any 2050 el 75 per cent de la població mundial ja serà urbana». En aquestes condicions, el doctor va subratllar la necessitat de «vetllar per la seva sostenibilitat, tant a nivell econòmic com mediambiental, ja que es consumeixen nivells elevats de recursos i es genera contaminación».

En el marc del Dia de la Ciència a les Escoles, l’Institut Pau Vila va organitzar dimecres una intensa jornada científica amb la participació de tots els alumnes. Els de primer de batxillerat científico-tecnològic van preparar una gimcana amb més de 20 stands en la que hi van participar els alumnes de primer i segon d’ESO.

To Top