Ciutat

L’Ajuntament no pot donar resposta a les famílies en risc de desnonament

En només tres mesos, el registre d’habitatges d’emergència social ha rebut 400 inscripcions. Però l’Ajuntament ha denunciat que no pot garantir el dret a l’habitatge d’aquestes famílies per culpa de l’Estat, que ha suspès part de la Llei 4/2016.

La regidora d’Habitatge, Glòria Rubio, ha denunciat les dificultats de l’Ajuntament per donar resposta a les famílies en risc de pèrdua d’habitatge. L’edil ha fet pública la situació després de la suspensió de part de la Llei 4/2016 de mesures de protecció del dret a l’habitatge de les persones en risc d’exclusió residencial. Una norma que substituïa els punts també suspesos pel Tribunal Constitucional (TC) de la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica.
La suspensió s’ha produït després que el Govern espanyol hi presentés un recurs d’inconstitucionalitat. L’efecte immediat és que les famílies en risc d’exclusió residencial i més vulnerables econòmicament queden desprotegides pel fet que ara l’Administració no té eines per exigir a les entitats bancàries un reallotjament digne.

dig

Ara, la regidora considera que «la suspensió de la llei beneficia les entitats financeres» i titlla de «perversió absoluta» la situació provocada per l’Estat, diu, que «continua tenint pràctiques criminals».
Sense solucions
Rubio assegura que l’Ajuntament no pot donar solucions a les famílies que perden la seva llar. «La situació és d’una gravetat extrema, perquè l’administració té l’obligació de donar resposta a la ciutadania més vulnerable i l’únic que fa l’Estat és suspendre les lleis i, per tant, vetar-nos perquè no puguem donar la millor resposta als nostres veïns i veïnes», ha manifestat.
Al llarg d’aquest any, la regidoria d’Habitatge ha gestionat un total de 359 expedients de famílies en risc de perdre la llar.

To Top