Ciutat

L’alcalde reposa les dues banderes «davant la repressió» de l’Estat

Les quatre banderes tornaven a onejar ahir a la tarda a l’Ajuntament
Les quatre banderes tornaven a onejar ahir a la tarda a l’Ajuntament / LLUÍS FRANCO

– Y. R. –

L’alcalde, Maties Serracant, va reposar, dimecres a la tarda, les banderes espanyola i europea a l’Ajuntament. No es va esperar a que el Ple municipal es pronunciés al respecte, com havia anunciat, com a conseqüència de «la repressió» de l’Estat espanyol.

A través d’una nota del departament de comunicació municipal, s’informava que «en aquest context de repressió i persecució de la dissidència que ha emprès el Govern espanyol, la Delegació del Govern a Catalunya ha requerit a l’Ajuntament de Sabadell un informe que demostri el compliment de la legalitat espanyola en relació amb les banderes».

La decisió coincideix amb la reposició també de la pancarta que penja del balcó consistorial i amb la què es demana la llibertat dels «presos polítics» i que va ser retirada divendres coincidint amb la manifestació convocada per Societat Civil Catalana per exigir la recol·locació de les banderes.

L’alcalde ha considerat que el clima de «repressió i persecució que pateixen els càrrecs electes de les institucions catalanes per part dels aparells de l’Estat espanyol» aconsellaven la reposició abans de la celebració del Ple municipal que s’havia de pronunciar sobre el tema.

Serracant va declarar que «no va de banderes, va de dignitat, de democràcia, de donar suport a un govern legítim al Parlament». En aquest sentit, també va subratllar que «el compromís d’aquest alcalde és donar sempre la veu a la gent, tal com es va fer l’1 d’octubre, i actuar conseqüentment d’acord amb la voluntat popular».

Les banderes es van retirar el 27 d’octubre, coincidint amb la declaració d’independència i, segons va indicar l’Ajuntament, es va fer de forma simbòlica «en un gest de normalitat per saludar la República acabada de proclamar pel Parlament de Catalunya». Serracant també va aprofitar per recordar els exconsellers i presidents da l’ANC i Òmnium empresonats i va exigir «la immediata posada en llibertat dels 10 presos polítics i condemnem enèrgicament la persecució política de les idees i dels representants escollits democràticament».

La notícia arribava hores després que els seus socis de govern Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell presentessin una moció a la Junta de Portaveus «a favor de la convivència i el respecte per als símbols institucionals».

To Top