Arxiu

Ajuntament i comerciants afronten amb optimisme la campanya de Nadal

L’Ajuntament de Sabadell i els comerciants de la ciutat afronten amb optimisme la campanya de Nadal. Han elaborat un programa d’activitats amb més de 320 propostes que aspira a fer de Sabadell un referent de les festes nadalenques a tota la comarca.

Amb el lema ‘Sabadell Il·lumina’ l’Ajuntament, amb la col·laboració de comerciants i entitats, han elaborat un programa adreçat a públics de totes les edats que els fa encarar el Nadal amb optimisme. L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, subratlla la voluntat d’oferir «un Nadal cultural, comercial i festiu engrescador, amb un relat comú, que afavoreixi la promoció de la ciutat». Per ser atractius als sabadellencs i als visitants de fora, els eixos són quatre: oferir un espai públic d’acollida i qualitat, programar activitats als equipaments, tenir un comerç local atractiu i també ser solidaris.

El programa oferirà, a partir del divendres 24 de novembre i durant totes les festes un total de 320 propostes adreçades als infants, les famílies i també el públic jove.
La tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Innovació, Marisol Martínez, destaca el treball conjunt del sector públic i privat, que ha donat com a resultat «una oferta comercial i cultural de qualitat, amb el reclam d’uns carrers i places decorades i plenes de llum».
El tret de sortida serà el pròxim divendres 24 de novembre, amb l’encesa de llums. Enguany s’il·luminaran més de 60 carrers amb 547 arcs o punts de llum, tots amb tecnologia LED de baix consum. La novetat és que tindran llum el carrer Francesc Layret, la carretera de Prats Lluçanès i l’Avinguda Onze de Setembre, que fins ara no teníen. Martínez explica que «hem treballat amb els comerciants per a que tot el recorregut de la Cavalgata quedi il·luminat, volem que el Nadal es visqiui de nord a sud i d’est a oest».
Des del punt de vista cultural, la regidora Montserrat Chacon explica que «consolidem els eixos d’activitats culturals i els diferents espais on es desenvoluparan, amb la tradició i la cultura com a elements vertebradors».

En aquest sentit, destaca el programa ‘Teixint el Nadal’, a la Plaça Doctor Robert des del 22 de desembre i fins el 4 de gener. S’oferiran activitats, tallers i espectacles a l’aire lliure, amb el fil conductor de les fàbriques tèxtils de principis de segle XX. També hi haurà dues instal·lacions fixes: la Gran Tempesta i la Carpa dels titelles, a més d’espectacles itinerants que interactuaran amb el públic.
Un any més s’ha editat el conte ‘Nit de Reis a Sabadell’ de David Vila, amb noves il·lustracions del Col·lectiu Bafarada, i que es distribuirà entre els comerços i les escoles de la ciutat. Chacon explica que el conte s’acompanya del fanalet dissenyat per alumnes d’ESDI, que els nens i nenes han de decorar i muntar, per portar-ho encès durant la Cavalcada per rebre els Reis, la nit del 5 de gener.
Aquest any s’ha dissenyat un espai juvenil a la Plaça del Gas -amb la col·laboració del Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa-, amb una parada de robòtica, un taller d’edició de fotografia o un taller per construir helicòpters.

Una de les activitats més concorregudes del Nadal a Sabadell canvia aquest any d’escenari. Es tracta del campament de l’ambaixador reial, que enguany es trasllada de la Casa Grau de la Plaça del Gas -on es va fer l’any passat- al Racó del Campanar.

D’altra banda, una altra activitat tradicional que també canvia d’espai és la Fira d’Artesania FANSA, que l’any passat es va fer a la Plaça Sant Roc i aquest Nadal es trasllada al Passeig, on estarà des del 16 de desembre fins el 5 de gener. D’aquesta forma, del 6 al 10 de desembre el públic podrà gaudir de les Happy Food Truks a la Plaça Doctor Robert.

To Top