Ciutat

La ciutat reivindica els drets de les persones amb discapacitat

Concidint amb la celebració, aquest diumenge 3 de desembre, del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, l’Ajuntament i 23 entitats que treballen en aquest àmbit reivindiquen la necessitat que es respectin els seus drets. Així ho reclamaran a la Plaça Doctor Robert en l’acte central de la jornada.

«No oblidem que al llarg de la nostra vida les capacitats les podem perdre. Tots som iguals». Amb aquestes paraules s’expressa Zaida Rodenas, psicòloga de CIPO, entitat que aquest any ha elaborat el manifest del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, aquest diumenge 3 de desembre.
Sota el lema ‘Som capaços’, el programa d’aquest any posa l’accent en reivindicar els drets de les persones amb discapacitat, així com la necessitat de plena igualtat. Rodenas lamenta que «moltes persones no coneixen quins són aquests drets, i això porta a que es vulnerin», i subratlla la importància «d’empoderar a les persones més vulnerables a que els coneguin».
El regidor d’Acció Social de l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez, subratlla que des del govern «estem treballant perquè les persones amb discapacitat puguin desenvolupar tots els seus drets, volem ressaltar les capacitats de tots els ciutadans, i la important contribució que totes les persones fan en tots els àmbits».

A partir de les 11 del matí i fins a dos quarts de 2, la Plaça del Doctor Robert acollirà la Festa de les capacitats. A dos quarts d’11 hi haurà una cercavila amb gegants i capgrossos des de la Plaça Alcalde Marcet i fins a la mateixa Plaça del Doctor Robert. A partir de llavors, s’oferirà xocolatada, mostra d’entitats i activitats variades, amb la col·laboració del Taller d’Art Cultura i Creació i l’Espai Jove de Can Rull.
Dins aquest programa, aquest dissabte el local juvenil Emprius (al carrer Emprius, 11) acull l’activitat ‘Vine a ballar!’, una discoteca mòbil amb música, animació i taller en moviment.
Les activitats també comptem amb la participació de la regidoria de Cultura. La seva titular, Montserrat Chacon, manifesta que «l’assoliment de la plena igualtat i la inclusió passa també per l’eliminació de les barreres físiques, econòmiques i socials per accedir a la cultura». En aquest sentit, posa com a exemple programes com l’Apropa Cultura, que ha permès que prop de 2 mil persones gaudeixin de 270 espectacles.

La sala d’actes de la Biblioteca del Nord ha acollit aquesta setmana un karaoke ben especial. Un grup de sabadellencs amb discapacitats va participar de l’activitat davant la presència del públic de la sala.

To Top