Ciutat

Menys accidents de trànsit a la ciutat però les víctimes mortals es dupliquen

Al llarg d’aquest any els accidents de trànsit a les vies locals han disminuït tot i que el nombre de víctimes mortals s’han duplicat en relació al 2016. Són dades de l’Ajuntament que ha anunciat que estudien les causes de la sinistralitat per tal d’implementar mesures i acabar amb la mortalitat per aquesta causa.

Des del passat mes de gener i fins al novembre d’enguany el nombre d’accidents de trànsit que hi ha hagut a Sabadell ha disminuït respecte als anys anteriors. Les dades, facilitades pel propi Ajuntament, indiquen que fins al 3 de novembre s’han registrat 1.132 accidents, mentre que durant el 2016 la xifra de sinistres va arribar als 1.514. Tots els accidents d’aquest any han tingut 2.379 persones implicades, i s’han saldat amb 707 ferits lleus i 53 de ferits greus.
L’estadística municipal apunta que, tot i el descens de ferits, el nombre de víctimes mortals s’ha duplicat en passar de 2 a 4. Aquestes quatre víctimes han estat dos conductors de motocicleta, un conductor de ciclomotor i també un vianant.

Aquestes i altres dades sobre les incidències registrades a la ciutat es van presentar al Consell de Seguretat de Sabadell que es va celebrar el passat 28 de novembre. Hi van assistir representants dels cossos d’emergència i seguretat –Bombers, Policia Municipal, Mossos d’Esquadra i Policia Nacional–. Aquest és un consell participatiu que presideix l’alcalde, Maties Serracant, i en què es tracten dades sobre seguretat, trànsit i convivència a la ciutat.

El regidor de Serveis Municipals i Seguretat i Prevenció, Lluís Perarnau, que es va estrenar en el seu càrrec després de l’estiu, ha destacat al respecte que «estem millorant el nivell d’accidentabilitat del trànsit, mantenim la tendència que es va començar l’any anterior d’anar reduint i tornem a la mitjana que tenen les ciutats de la nostra grandària». Pel que fa a la sinistralitat, el regidor també ha manifestat que «són dades molt bones, perquè van a la baixa, tot i que hi ha quatre accidents mortals. Estem estudiant a fons tots els accidents per veure quines mesures es poden prendre per aconseguir zero morts».

To Top