Ciutat

Una persona resident a Múrcia denuncia l’alcalde pels fets de l’1-O

Votants al col·legi Nostra Llar el passat dia 1 d’octubre
Votants al col·legi Nostra Llar el passat dia 1 d’octubre / LL.F.

– Y. Rico –

Un ciutadà, resident a Múrcia, ha denunciat l’alcalde pels fets ocorreguts el passat 1 d’octubre. Maties Serracant ha mostrat la seva incredulitat per la demanda malgrat que ha dit que això no alterarà el seu treball a la ciutat.

Dimarts passat l’Ajuntament va rebre una notificació del Jutjat d’Instrucció número 2, amb la que s’informava que s’havien obert diligències prèvies per una denúncia interposada arran dels fets de l’1 d’octubre.

El consistori va informar dilluns passat que la denúncia l’havia interposat una persona resident a Múrcia. En aquest sentit, també indicava, sense entrar en detalls, que es refereix a diversos fets al voltant de la celebració del referèndum convocat per la Generalitat i les setmanes posteriors. El jutge li ho comunica per tal que l’alcalde es pugui acollir al seu dret a defensa. A més, la nota enviada per l’Ajuntament subratlla que la notificació no li atorga en cap cas la condició d’investigat.

Després de rebre la notificació del jutjat, Serracant ha reafirmat el seu compromís de fer efectiu el dret a l’autodeterminació. També ha manifestat que compareixerà a la causa per tal de tenir coneixement de com evoluciona. Així mateix, l’alcalde ha expressat «la voluntat de continuar treballant intensament per la ciutat, sense que cap denúncia particular pugui alterar les prioritats en el dia a dia de l’exercici de l’alcaldia». I ha manifestat incredulitat per haver estat denunciat per un ciutadà murcià.
Tal i com ha comunicat l’Ajuntament, en l’escrit remès el jutge posa en evidència que la denúncia «adolece de considerable imprecisión en cuanto a los hechos más graves» i, així mateix, afirma que respecte d’altres fets «no se consideran constitutivos de delito alguno».

També ha indicat que mitjançant l’escrit rebut, s’ha tingut coneixement que el jutge farà una sol·licitud d’informació puntual a l’Ajuntament, i per aquest motiu també trasllada l’escrit per tal que l’alcalde pugui exercir el seu dret de defensa.

To Top