Ciutat

Aigües Sabadell fa una crida a reduir el consum d’aigua davant la sequera

Aigües Sabadell fa una crida a la ciutadania per que faci un consum responsable de l’aigua. La persistent sequera, tot i que el subministrament domèstic està garantit durant mig any encara que no plogui gens, aconsella reduir el consum i evitar malgastar l’aigua.

Segons un comunicat d’Aigües Sabadell, a falta de comptabilitzar les pluges d’aquesta setmana, els embassaments de les conques internes de Catalunya, que abasten Sabadell i la majoria de l’àrea metropolitana de Barcelona (on es concentra el 80% de la població del país), es troben al 47% de la seva capacitat, o el que és el mateix: disposem de 325 hectòmetres cúbics per a l’abastament. Fa just un mes, les reserves hídriques estaven al 54%. Aquestes són dades facilitades per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que situa l’estat actual en prealerta de sequera.
Les previsions de l’ACA
Segons l’ACA, les reserves actuals d’aigua a Catalunya garantirien el subministrament domèstic durant mig any, en el cas hipotètic que no plogués ni nevés absolutament res en el que queda de tardor i durant l’hivern.

En aquest context, Aigües Sabadell fa una crida a la ciutadania a fer un consum responsable d’aigua. S’ha reforçat la difusió de consells i pràctiques responsables als nens i nenes que participen al programa educatiu EDUCASSA. A més, cada dilluns, la companyia d’aigües actualitza l’estat de les reserves dels embassaments al seu perfil de Twitter, @AiguesSabadell. Es preveu també fer més difusió de consells pràctics de consum responsable d’aigua a tots els seus canals, com ara el portal web i els perfils de les xarxes socials, en la línia dels que ja s’incorporen a la pròpia factura de l’aigua.

To Top