Ciutat

La Marató de TV3: mig centenar d’actes solidaris per combatre les malalties infeccioses

Les Liantes de la Troka van aconseguir una recaptació de 3.620 euros amb la venda d’articles confeccionats per elles
Les Liantes de la Troka van aconseguir una recaptació de 3.620 euros amb la venda d’articles confeccionats per elles / LLUÍS FRANCO

La ciutat va tornar a sumar-se durant el cap de setmana a la crida a la solidaritat feta un any més per La Marató de TV3. Les nombroses entitats que hi van participar han valorat de forma positiva la seva aportació a la causa que enguany estava dedicada a la investigació de les malalties infeccioses.

Mig centenar d’actes solidaris van omplir diumenge carrers, centres educatius, seus d’entitats, equipaments públics i establiments comercials per tal de recaptar fons per a La Marató de TV3. Un any més, la solidaritat de les entitats participants es va encomanar a la ciutadania que va voler col·laborar en les diferents propostes. Enguany, els fons aconseguits -de moment es desconeix el recompte total- es destinaran a la investigació de les malalties infecciones.

Tot i que diumenge es va celebrar el gruix d’activitats, moltes escoles i entitats ja van començar a organitzar actes dies abans. És el cas de l’institut Joan Oliver. Els alumnes de quart curs d’ESO van preparar esmorzars que van preparar a casa, van comprar o van fer ells mateixes i que després van oferir durant l’horari d’esbarjo als seus companys i equip docent durant tota la setmana. Gràcies a aquesta iniciativa, els estudiants han pogut recaptar gairebé 200 euros per a la investigació.

Una altra de les entitats que s’ha bolcat el cap de setmana amb La Marató ha estat Les liantes de la Troka. L’associació de teixidores va vendre, dissabte al Racó del Campanar, gorres, bufandes, espelmes pintades, bijuteria, entre altres articles confeccionats per elles i va recaptar un total de 3.620 euros. Aquesta és la xifra més alta assolida fins ara en totes les seves participacions que ha tingut en aquesta causa. Noèlia Rodríguez, una de les seves integrants, ha agraït en nom de l’associació a totes les persones que van col·laborar i que ha permès, segons va dir, «aconseguir una quantitat rècord».

Les Liantes de la Troka és una associació sense ànim de lucre , integrada per una vintena de dones en edats compreses entre els 30 i els 75 anys, i que es dediquen, en el seu temps lliure, a confeccionar tot tipus de teixits i brodats a ma, bijuteria i complements, per diferents causes solidàries. Els concerts de Nadal, mostres de dansa, dinars populars, classes de Ioga o els tradicionals quintos solidaris van ser altres de les propostes que van completar l’oferta solidària del cap de setmana. En aquestes iniciatives es van bolcar tant els més petits com les persones de més edat de la ciuta

To Top