Arxiu

Crida a la participació massiva en unes eleccions clau per a Catalunya

Les eleccions d’aquest dijous es presenten com clau per a Catalunya, després de la declaració unilateral d’independència del passat 27 d’octubre. Els partits polítics que concorren en aquests comicis han fet una crida a la participació de la ciutadania. A Sabadell, estan convocades a les urnes més de 152.860 persones.

Un total de 152.865 sabadellencs residents a la ciutat més 4.621 que viuen a l’estranger, estan cridats a les urnes en les eleccions d’aquest dijous 21 de desembre. Els comicis es van convocar com a conseqüència de l’aplicació, per part del govern espanyol de l’article 155 de la Constitució després que el Parlament proclamés la República Catalana el passat 27 d’octubre.
El nombre d’electors, respecte les darreres eleccions al Parlament celebrades al setembre del 2015, ha crescut. Pel que fa a les persones que poden exercir el dret a vot als col·legis electorals de la ciutat, la xifra s’ha incrementat (366 persones més) com també ha passat amb les persones que han anat a viure a un altre país (605 electors més).

La jornada començarà a les 8 del matí amb la constitució de les meses electorals. Una hora més tard els col·legis obriran les seves portes als electors. La ciutat disposarà de 57 centres de votació amb 225 meses i 96 representants de l’administració que s’encarregaran de transmetre les dades de participació i escrutini a la central de recollida de dades.
En el sorteig fet a finals de novembre, es van escollir 2.025 persones entre els 121.725 electors de Sabadell que reunien les condicions establertes per la Llei electoral per ser designades com a membres de mesa. Els avanços de participació es donaran a la 1 del migdia i a les 6 de la tarda. A les 8 del vespre es tancaran els col·legis i s’iniciarà el recompte de vots. Els sabadellencs podran seguir el desenvolupament de la jornada, els resultats i altres dades d’interès com ara avanços, consulta de col·legi i mesa assignada o consulta del cens, a través del web municipal.

En aquests comicis el govern espanyol ha decidit doblar la seguretat als col·legis electorals. És per això que hi haurà una patrulla de Mossos d’Esquadra per cada col·legi i no una per cada dos com en jornades anteriors.
Els votants que a les eleccions del 26 de juny de 2016 van exercir el dret a vot a la Biblioteca del Sud podran votar, com s’havia fer tradicionalment, al col·legi La Immaculada, un cop acabades les obres que van provocar el canvi i que es troba al passeig del Dos de Maig, 38. En concret són els electors de les seccions electorals 6-17 i 6-18. Així mateix, els votants que ho van fer al Casal de la Gent Gran de la Roureda podran exercir el dret a vot als col·legis següents: Meses 326A i 326B, al Centre Cívic de Can Deu, al Portal de la Floresta, 20; i meses 318A, 319U i 325U, a la Sala Miguel Hernández, a la ronda de la Roureda, 24.

To Top