Publicitat
Ciutat

El jutge decideix arxivar el cas Cal Balsach i la investigació a Serracant

Un any després de la denúncia del PSC, el jutja dóna la raó a l’Alcalde i obre la possibilitat que l’espai de Can Balsach pugui ser ocupat legalment per les entitats que formalment ja hi són presents.

El jutjat d’instrucció número 2 de Sabadell ha sobresegut la causa sobre Maties Serracant i tres treballadors municipals per la cessió d’un espai de l’equipament de Cal Balsach a l’Associació Casal El Tallaret de la Creu Alta, formada per diferents entitats del barri.
La interlocutòria judicial acredita que no hi va haver tràfic d’influències ni prevaricació. La causa es va obrir el maig del 2016 a partir de les denúncies interposades pel portaveu del PSC, Josep Ayuso, i una tècnica municipal.
L’alcalde, Maties Serracant, s’ha mostrat satisfet per l’arxivament i ha afirmat que «des del primer moment sabíem que aquestes denúncies no podien portar enlloc, perquè només tenien la voluntat de desgastar l’actual Govern, que sempre ha treballat per lluitar contra la corrupció».
Serracant ha lamentat que «les denúncies només han servit per posar pals a les rodes a la cessió d’un espai que estava en desús a un grup d’entitats actives del barri». I ha afegit que «afortunadament, el Govern ha buscat alternatives perquè les entitats puguin aprofitar aquesta part de l’equipament municipal per proposar activitats de barri que ajuden a cohesionar la nostra societat».

Publicitat

Per la seva banda, Crida per Sabadell en un comunicat «L’organització lamenta el cost que ha tingut aquesta denúncia trampa en el procediment de cessió d’un espai a una entitat de la ciutat».
La portaveu, Sandra Alcaide, juntament amb l’alcalde i regidor de la Crida per Sabadell, Maties Serracant, han anunciat aquest dimecres en roda de premsa l’arxivament de les diligències prèvies del cas de Cal Balsach. La denúncia interposada pel portaveu del PSC, Josep Ayuso, i per una treballadora municipal acusava al regidor Maties Serracant de prevaricació i tràfic d’influències en el procés de cessió de l’espai de Cal Balsach a l’entitat El Tallaret.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top