Arxiu

La Passada torna als carrers amb una gran assistència de grans i petits

Amb menys fred del previst, els sabadellencs han assistit de forma multitudinària a La Passada. Aquest any amb canvi d’horari, carruatges i cavalls han posat color i tradició a una festa que no perd admiradors. Tots han anat desfilant pels carrers, enmig de la mirada encuriosida dels infants i l’esperança d’arreplegar força caramels.

Els primers en desfilar han estat alguns genets en solitari per començar escalfar l’ambient. Després ha seguit algunes agrupacions de cavalls com sempre amb el pas segur i orgullós, muntants per diferents membres de la Colla Nova, des de petits i joves fins a persones més grans.
En aquesta ocasió les banderes grans i petites de la Colla Nova les portaven l’Alícia Arnau de 15 anys i la seva cosina la Marta Yuwei. Portar la bandera és, habitualment, cosa de família, en les dues colles, la Nova i la Vella i això s’ha notat amb l’expressió dels qui la porten amb orgull. Després de la Colla Nova, ha seguit la Colla Vella, amb una corrua de carruatges que han fet les delícies del públic, alguns en record als tradicionals carros que havien transportat la llana i altres productes de les fàbriques tèxtils, o productes de l’hort, tots tibats per diversos cavalls, alguns com el carro de l’empresa superverd carregat de fruites i verdures en enormes cabassos de vímet; d’altres, les típiques «calesses» per transport de passatgers i ara testimonis d’un passat per explicar als més petits.

To Top