Ciutat

Nova crida ciutadana per ajudar en la recuperació del Bosc de Can Deu

La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, propietària del Bosc de Can Deu, torna a fer una crida a la ciutadania per participar en el manteniment de les zones on es van replantar arbres. El bosc es regenera lentament tres anys després de la ventada que el va arrasar.

Els pròxims diumenges 4 i 18 de febrer de 10 del matí a 2 del migdia tindran lloc unes noves jornades de manteniment al Bosc de Can Deu. Les persones i entitats interessades en participar cal que s’inscriguin prèviament contactant amb l’Espai Natura al mail [email protected], o bé al telèfon 937 164 781. La inscripció és imprescindible perquè els promotors puguin organitzar les jornades i preparar tot el material necessari.

Durant les dues sessions es faran tasques de manteniment a les zones reforestades ara fa dos anys, al febrer de 2016. En concret els participants hauran de retirar les herbes crescudes als closells, regar els arbres plantats, i identificar i arrencar els exemplars d’espècies invasores.
A cada sessió es faran dos grups de treball, que treballaran en el manteniment de la reforestació d’un dels quatre accessos principals del bosc. Són zones amb un sòl més compactat on la regeneració natural del bosc és més difícil que a la resta de la finca.

A la segona part de les sessions, els assistents es desplaçaran a una de les parcel·les on es fa el seguiment de la vegetació, des d’on un tècnic explicarà per a què serveixen aquests espais i com s’identifiquen i mesuren els exemplars. Els participants també podran practicar les tècniques apreses.
Aquestes noves jornades de manteniment segueixen la programació fixada per la Comissió Tècnica per al futur del Bosc de Can Deu, creada arrel de la ventada que va arrasar l’espai el 9 de desembre de 2014 i integrada per experts en gestió forestal i mediambiental.

To Top