Arxiu

Tornen les obres als extrems del Passeig

El Passeig de la Plaça Major inicia, el 12 de febrer, una nova fase d’obres que s’allargarà fins abans de l’Aplec de la Salut. L’objectiu d’aquesta nova actuació és acabar la pavimentació que encara restava pendent. Les obres es centraran a la part nord i sud i comportaran el tall de la circulació de vehicles i, per tant, el desviament dels autobusos, això com una reubicació de les terrasses d’aquest punt de la ciutat.

Entre el 12 de febrer i principis de maig, es realitzaran obres de pavimentació als extrems nord i sud del Passeig de la Plaça Major. Es tracta d’una actuació que restava pendent i que té com a objectiu homogenitzar el terra d’aquest punt neuràlgic del Centre.
La unificació de materials acabarà amb la col·locació d’acabats de pedra de granit i asfalt polit. Així ho van presentar divendres el tinent d’alcalde de Cohesió Territorial i el regidor d’Espai Públic, Juli Fernàndez i Xavier Guerrero respectivament.

L’espai afectat pels treballs es troba a prop del carrer Palanca i Passeig Manresa, i del carrer Pedregar i la plaça Doctor Robert. A més, les obres obligaran a tallar la circulació de vehicles fins el 22 de març. Segons va explicar Guerrero primer s’actuarà per l’espai per on passen els autobusos per després passar a la resta de la superfície. L’actuació obligarà a desviar el transport públic per la qual cosa la TUS farà el mateix recorregut que els dissabtes. És a dir, passarà pel carrer Vilarrúbias, Tres Creus i Ronda Zamenhof. D’aquesta manera els itineraris dels autobusos seran més llargs per la qual cosa serà necessari reforçar el servei per tal de «mantenir les freqüències», va indicar el regidor d’Espai Públic. Els treballs de càrrega i descàrrega es faran bé al Passeig Manresa o a la Rambla. Els comerços de la part central del Passeig podran fer les càrregues i descàrregues accedint i sortint pel carrer del carrer Mestre Rius. Guerrero també va explicar que «estem negociant amb els responsables de les terrasses per reubicar-les». A més, també es modificarà el punt en què s’uneixen passeig Manresa i de la Plaça Major perquè sigui «un espai per a les persones».

De forma paral·lela a aquestes obres, el tinent d’alcalde va anunciar que ja s’està treballant en un projecte provisional pel Passeig mentre no es desenvolupi el definitiu. L’Ajuntament calcula que haurà de passar un any i mig fins que comencin els treballs definitius. Per aquesta raó s’ha encarregat a l’arquitecte Rafael de Càceres -autor de la restauració i rehabilitació de l’antic Mercat del Born o la remodelació de la Rambla de Catalunya de Barcelona- una proposta provisional seguint algunes de les directrius donades per l’Ajuntament.

To Top