Arxiu

La Unitat d’Emergència Social activada per atendre els sense llar

Davant l’episodi de fred i pluja que es viu des de divendres, Creu Roja, en col·laboració amb l’Ajuntament, Sabadell Sostre i entitats com ara Càritas ha tornat a activar la Unitat d’Emergència Social (UES) que atén persones sense llar que viuen al carrer.

Un grup de quatre persones voluntàries van sortir divendres a la nit, com a part de a Unitat d’Emergència Social, per atendre aquelles persones que pernocten als carrers de la ciutat.
Es tracta d’un servei que s’activa quan les temperatures baixen de forma considerable i s’apropen als 0 graus. Divendres, a les 23.59h, el mercuri va caure fins als 0,1 graus a Sabadell, tal i com va registrar el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat). Aquestes baixes temperatures s’esperen de nou aquest dimarts, per la qual cosa és previsible que els voluntaris tornin a recórrer els carrers. Seria la segona vegada en menys d’una setmana que s’activa l’Operació Fred a Sabadell, i la tercera des que va començar la tardor.
A principis de desembre Ajuntament, Creu Roja i entitats van atendre també persones sense llar pel fred.
Divendres els voluntaris van proporcionar mantes, menjar i beguda calenta, juntament amb altre material, a nou persones.

A banda d’aquesta unitat que surt al carrer per atendre les persones que no tenen un sostre, quan s’activa el pla Neucat, Creu Roja ha informat que també obre un alberg provisional amb una desena de llits disponibles pels usuaris.
En aquest cas s’ofereix un servei de dutxa, roba neta, sopar i esmorzar. Aquesta prestació es complementa amb el projecte anomenat ‘dutxes socials’ que també Creu Roja posa en marxa cada dijous per atendre les persones sense llar. Aquesta no és l’únic dispositiu d’aquestes característiques. L’organització es coordina amb altres entitats de la ciutat per tal d’atendre aquestes persones. Una d’elles és Càritas que també ofereix servei de duxta, esmorzar i roba a qui ho necessita.

To Top