Ciutat

Mig centenar de voluntaris treballen al bosc de Can Deu tot i el mal temps

El fred i la pluja no van ser un impediment pels ciutadans voluntaris que aquest diumenge van participar en la jornada de manteniment del Bosc de Can Deu, la primera organitzada aquesta temporada per la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859.

Gairebé mig centenar de persones entre famílies i membres d’entitats veïnals van participar diumenge al matí a la represa de les jornades de manteniment del Bosc de Can Deu. La primera sessió es va celebrar malgrat les baixes temperatures i la pluja del cap de setmana, i va tenir lloc a tocar del barri de Can Deu, al costat dels pisos de Vallehermoso, una zona molt freqüentada pels veïns que va quedar pràcticament nua després de retirar els arbres caiguts.
Des de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, propietària dels terrenys i organitzadora de l’activitat, valoren molt positivament la sessió «que va ser molt reeixida gràcies a l’esforç de moltes persones que un cop més han volgut col·laborar en la millora del bosc, malgrat el mal temps».
La cinquantena de participants es van dividir en dos grups de treball. Tots ells van poder conèixer els devastadors efectes de la ventada del 9 de desembre de 2014, així com les accions preses des de llavors per intentar recuperar el bosc.

Tot seguit, els voluntaris van procedir al manteniment de l’espai fent tasques com refer els clots on es van plantar els plançons, tallar l’herba i els esbarzers -que poden restar força al creixement dels arbres- i arrencar plantes invasores. L’organització va facilitar als assistents aixades, rasclets i tisores de podar.
La segona part del matí es va dedicar a analitzar dues de les parcel·les de seguiment de la vegetació que hi ha al bosc. Dotats d’instruments com brúixoles, cintes mètriques o peus de rei, els voluntaris van comptabilitzar els arbres crescuts, la seva espècie, l’alçada i el diàmetre o la densitat, entre altres paràmetres.

Els participants van destacar «que el bosc es troba en ple desenvolupament, tot i ser incipient, amb petits arbres plantats o de regeneració natural que garanteixen la recuperació futura». Quant a les espècies majoritàries, predominen les alzines i els roures.
La visita es va tancar amb el retorn a la Masia de Can Deu, on els participants van visitar les instal·lacions, la granja i el museu.
La nova jornada de manteniment s’ha organitzat per posar al dia les àrees reforestades el febrer de 2016.

To Top