Ciutat

Sabadellencs atrapats a causa de la pluja i la neu són rescatats a la zona de Queralbs

El mal temps va sorprendre moltes famílies sabadellenques a la carretera, diumenge al vespre, quan tornaven de les pistes d’esquí. El bloqueig que van patir algunes carreteres va obligar algunes persones que no portaven cadenes a posposar la tornada a casa. A més, en vies com la C-16 i la C-25 es van registrar cues de fins a 30 quilòmetres i els cotxes van estar hores aturats fins poder circular. Arran de les llargues cues, a última hora de diumenge Carreteres de la Generalitat va ordenar l’aixecament de barreres del túnel del Cadí.
Al marge dels problemes de trànsit i les incidències que van provocar la neu i la pluja, Bombers també van haver d’actuar per rescatar un grup d’excursionistes sabadellencs.Membres del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) van rescatar quatre persones, dues d’elles de Sabadell, que havien anat a fer una ruta i es trobaven bloquejats al refugi de Coma de Vaca, a Queralbs (Ripollès). El grup va alertar divendres, a les 10.25 del matí, de la impossibilitat de continuar la marxa i arribar al lloc on temien el vehicle a causa de les males condicions meteorològiques que hi havia a la zona. Efectius dels GRAE amb l’helicòpter dels Bombers de la Generalitat van intentar aproximar-se per evacuar-los tot i que, segons van informar, el fort vent que bufava va fer impossible arribar-hi. Per aquesta raó, els efectius de rescat es van desplaçar per terra fins on es trobava el grup per proveir-los per poder passar la nit al refugi.
Diumenge al matí, es va fer un segon intent d’aproximació amb helicòpter malgrat que les condicions de vent tampoc van fer possible l’operació. Finalment, els GRAE es van desplaçar un altre cop per terra fins al refugi i se’ls va acompanyar a peu en el trajecte de tornada fins al collet de la Gralla. Des d’aquell punt, amb el suport d’efectius de la Unitat d’Intervenció en Muntanya dels Mossos d’Esquadra, se’ls va traslladar amb vehicle fins a Tregurà de Dalt i, després, fins a Setcases (Vallter) on tenien els vehicles. El grup va arribar en bon estat sense necessitat d’assistència sanitària.

To Top