Ciutat

Els veïns de Gràcia denuncien l’alta velocitat dels cotxes al barri

Els veïns de Gràcia volen que els infants del barri puguin entrar i sortir d’escola amb seguretat, i que puguin jugar als parcs confiats. Asseguren que ara no poden per l’elevada velocitat de la circulació dels vehicles, així com per la brutícia generada pels excrements de gossos.

L’Associació de Veïns de Gràcia i l’AMPA de l’Escola Teresa Claramunt denuncien que «tenim un barri brut i perillós, on els infants juguen envoltats de caques de gos i de cotxes circulant a alta velocitat». Reclamen que l’Ajuntament hi posi solució «perquè ens infants puguin jugar i viure confiats».
En representació de l’AMPA Glòria Redondo explica que «davant de l’escola hi tenim la Policia Municipal i el camí escolar coincideix amb les sortides d’emergència», i denuncia que «ni els cotxes particulars ni els serveis municipals respecten la senyal de zona limitada a 30 kilòmetres hora». A la zona també hi ha l’Institut Pau Vila.

A més a més, els veïns asseguren que la situació s’agreuja per les llargues cues que es creen a la Rambla d’Ibèria pel tall del Passeig Can Feu, i el fet que molts vehicles utilitzen com a via alternativa la carretera de Molins de Rei.
Per això, des de l’AMPA de l’escola han presentat una instància on demanen a l’Ajuntament que elevin els passos de vianants als carrers de la zona ja que -segons diuen- «les bandes rugoses només serveixen per fer soroll, i la majoria de conductors no redueixen la velocitat si no veuen perillar els baixos del seu cotxe».
Afegeixen que «a altres zones de la ciutat o a poblacions com Sant Quirze hi ha passos elevats tot i coincidir amb el recorregut d’autobusos».

D’altra banda, ambdues entitats han iniciat una campanya per conscienciar als propietaris de gossos que han de recollir els excrements de les seves mascotes. Els veïns lamenten que, per exemple, el nou passeig de l’estació «ja està ple d’excrements i fa pena». Asseguren que no es tracta tansols d’un tema estètic sinó que és una qüestió de salut pública.

To Top