Ciutat

Flors i llaços grocs pels presos a la Plaça Vallès

«No és això companys, no és això, pel que varen morir tantes flors». Amb aquesta cançó de Lluís Llach va acabar aquest divendres al vespre, la concentració de milers de persones que s’havien aplegat a la plaça Dr. Robert, convocades per Sabadell per la Independència-ANC i Òmnium Cultural per demanar la llibertat dels presos polítics.

Teresa Mira, actual presidenta d’Òmnium, va presidir l’acte, dient que «volíem millorar el nostre país, i què hem aconseguit?», en una clara referència a la repressió de l’Estat espanyol i l’aplicació del 155. Va afegir que la seva entitat seguiria defensant la llengua i la cultura catalanes, però també ara calia defensar l’escola catalana i moltes altres coses, i va etzibar que el 155 és «la colonització, ens volen com esclaus, i diem no».

A la tarda, també s’havia fet una plantada de flors grogues a la plaça Vallès i una penjada de llaços. La germana de Jordi Cuixart, Esther, va participar i va llegir la carta que Cuixart va dedicar, des de la presó, a Muriel Casals en el segon any de la seva mort. La plantada de flors va estar amenitzada per la Coral de Can Capablanca

To Top