Publicitat
Arxiu

Cal reformar la Constitució

Quan jo era petit, i quan el meu pare marxava, em deixava treballant en la granja amb 4 indicacions imprecises. Jo sempre li demanava que especifiqués les tasques, tenint en compte la situació dels cultius i les necessitats dels animals. Sempre se n’anava sense respondre a jo allò que li demanava. El meu pare no volia modificar les seves difuses ordres: “Ja saps, tu ves fent!”.
Aquests records, em fan pensar en els pares de la Constitució. No volen canviar la seva obra. Pensen que és millor aprofitar-la, interpretar-la, i fer petits canvis. També rebutgen l’estat federal, proposat pel PSOE. Ho fan, dient que és un sistema que, si no es fa servir per unir cada vegada més, fracassa, com va passar en el cas de Iugoslàvia. Això ho va dir un d’ells.
Per refredar més la iniciativa del PSOE, l’enquesta del CIS va dir fa poc que la reforma de la Constitució no és una prioritat dels ciutadans. Jo, que continuo creient que les “directrius” s’han d’actualitzar, estic una mica desconcertat. I a més, les referències contínues a Iugoslàvia em preocupen. I, a més, crec que el problema català s’ha de resoldre d’alguna manera. “Blindar competències. Reformar el senat”. Es diuen moltes coses.
Les que diu Albert Solé m’interessen. I també les que diu el professor de la Universitat de Barcelona, Jordi Gràcia.
La reforma sembla necessària, però hi ha gent que no ho veu.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top