Arxiu

El govern rebutja una moció del PSC per crear parades intermèdies de bus

La moció del PSC a favor de les parades intermèdies pels autobusos nocturns va ser una de les propostes de l’oposició que més debat va suscitar amb l’equip de govern durant el Ple municipal de dijous passat. La regidora socialista Anna Carrasco, va defensar la necessitat de crear parades intermèdies en el servei de bus nocturn per línies urbanes i interurbanes per «avançar en les polítiques d’igualtat».

L’objectiu de la proposta era que les dones puguin demanar baixar de l’autobús entre dues parades fixes durant la nit per evitar haver de fer recorreguts llargs i reduir la possibilitat de patir una agressió sexual. «Ens neguem a sentir-nos insegures. Tenim dret a anar soles», per reivindicar Carrasco qui va especificar la necessitat que l’Ajuntament consulti als treballadors de TUS per conèixer la seva opinió sobre la proposta, i acordi amb ells possibles ajustos o esmenes que facin més viable la implantació de la parada intermèdia, entre altres aspectes.

La proposta socialista va comptar amb el suport de CiU, PP i dels dos regidors no adscrits (Lluís Monge i Carles Bosch); Cs es va abstenir, i el quatripartit (Unitat pel Canvi, ERC, Crida per Sabadell i Guanyem) van votar en contra per la qual cosa no va prosperar. El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, va justificar el vot en contra de l’equip de govern al·legant que ja s’està treballant per implantar aquest servei.

Guerrero va qüestionar la moció socialista després que li comuniqués al PSC «que presentàvem aquesta millora i que recollíem la seva sol·licitud» a la qual cosa Carrasco va considerar que l’equip de govern és «sectari» ja que no la votaven a favor «perquè és del PSC i la volia presentar la Crida. És una immaduresa política».

El Ple Municipal va aprovar la nul·litat del conveni que el govern municipal socialista i el govern espanyol van signar per recuperar la Caserna de la Guàrdia Civil. El punt va rebre el vot a favor dels quatre partits del govern (Crida per Sabadell, ERC, Unitat pel Canvi i Guanyem) i CiU; les abstencions de Ciutadans, PP i els regidors no adscrits; i l’únic vot en contra dels socialistes. La qüestió va generar un agre debat, especialment entre els regidors del govern i el PSC.

To Top