Arxiu

El temporal acaba tenyint de blanc els municipis de la comarca

Tal i com anunciaven les previsions, la neu va tenyir de blanc a primera hora del matí d’aquest dimecres la totalitat de la comarca. A Sabadell, l’excepcionalitat de la jornada va obligar a algunes escoles a suspendre l’activitat mentre parcs i places s’omplien de joc. Pel que fa a la mobilitat, poques incidències.

La de dimecres serà una jornada inoblidable per a molts vallesans. El temporal de neu i fred va cobrir de blanc els municipis i va comportar una acumulació de gruixos de neu poc habituals. A Sabadell, fins a tres centímetres que van arribar a cobrir totalment vehicles i teulades. Segons el Meteocat, el termòmetre es va desplomar fins als 0,6 graus negatius de mínima; la màxima va ser de 3,9 graus positius. I fins a les 14,30 hores la precipitació acumulada era de 10 litres per metre quadrat. En alguns barris la neu va agafar més que al Centre de la ciutat.

És el cas de Can Llong, Cifuentes, Can Deu o el mateix Parc Catalunya. Aquest últim indret es va omplir de nens i joves que van aprofitar la neu per jugar però també per lliscar amb trineus i planxes d’snow.
La presència de nens al carrer va contrastar amb les aules buides. Tot i que la major part dels centres educatius van obrir les seves portes, l’activitat lectiva no es va desenvolupar amb normalitat.
Els avisos de Protecció Civil perquè s’evitessin els desplaçaments i la suspensió del transport escolar van fer que moltes famílies optessin per deixar els nens a casa.

Dos centres sí que van decidir tancar: Juan Ramon Jiménez de Poblenou i Agnès Armengol de Torre-romeu. A la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) les classes es van suspendre fins a les 10 del matí. I al Consell Comarcal l’activitat no es va reprendre fins a les 12 del migdia.
El comitè d’emergència de Sabadell es va reunir a primera hora del matí per tal de coordinar els efectius necessaris per fer front a la situació. Pel que fa a la mobilitat, no es van registrar incidències importants. Tan sols a primera hora del matí, es van tallar al trànsit els carrers Navas i Somosierra (Can Puiggener) per l’acumulació de neu i la línia 80 d’autobús de la TUS es va desviar.
A les instal·lacions esportives municipals també es van suspendre les activitats. La recollida d’escombraries es va avançar dimarts a les 8 del vespre en previsió de l’arribada del temporal.

Des de divendres passat quan van començar a baixar les temperatures es va activar l’Operació Fred que fins la nit de dimarts va fer 104 atencions. L’operatiu ofereix allotjament a un centre de la Creu Roja i al Centre d’Emergències i a la 1 de la nit surt una Unitat Mòbil d’Urgència Social de la Creu Roja (UMES) per atendre persones sense sostres o que resideixen en un infrahabitatge.

To Top