Arxiu

El fort vent arrenca una dotzena d’arbres al Bosc de Can Deu

El fort vent de la matinada de divendres va provocar importants destrosses a la ciutat. Una dotzena d’arbres van caure al Bosc de Can Deu, i la trama urbana va registrar diverses incidències. Les ratxes van arribar a 86 quilòmetres per hora.

El Bosc de Can Deu va ser una de les zones més afectades pel fort vent que va bufar durant la matinada de dijous a divendres. Les ràfegues van provocar la caiguda d’una dotzena d’arbres de la finca propietat de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859.
Tres exemplars de grans dimensions impedien l’accès a la zona de la Masia, i per això divendres al matí operaris de l’empresa Foresab van treballar en la seva retirada. La resta d’arbres caiguts van ser exemplars aïllats ubicats dins l’espai de bosc.

Un dels responsables de l’Espai Natura, Hilari Teixidó, explica que «l’efecte del fort vent combinat amb el sòl saturat d’aigua per la nevada i la pluja dels passats dies, ha estat la causa». El mateix efecte va ser el que va devastar la superfície forestal al desembre de 2014, tot i que «afortunadament, ara les ratxes de vent no han estat tan fortes ni tan continuades«.
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, a Sabadell la ratxa màxima de vent es va registrar 10 minuts abans de les 2 de la matinada i va ser de 86 quilòmetres per hora.
Sabadell va ser, juntament amb Barcelona, una de les ciutats que més trucades (46) va fer al servei d’emergències 112. A més, els bombers van haver de fer 39 intervencions entre les 10 de la nit i les 10 del matí. La Policia Municipal també es va mantenir en alerta i van fer fins a 33 intervencions entre les 2 de la matinada i les 9 del matí.

A la trama urbana van caure sis arbres i dos fanals. A més, el fort vent va desplaçar contenidors a diferents punts de la ciutat que també van acabar causant danys a vehicles estacionats. Durant la matinada es van retirar planxes metàl·liques que havien volat caient al mig del carrer, una paret d’uns 8 metres al passatge Paderna, a Ca n’Oriac, i molts tendals es van despenjar.

To Top