Ciutat

Els veïns insten al govern a rebutjar el tanatori a la Rambla d’Ibèria

Els veïns del barri dels Planetes i voltants critiquen la manca de consens a la possible ubicació d’un tanatori a la Rambla d’Ibèria, i insten al govern municipal a rebutjar l’equipament.

Constituïts en la plataforma ‘No tanatori’, els veïns asseguren estar «trasbalsats per la notícia, de la que vam ser coneixedors pels mitjans de comunicació», i afegeixen: «Tenint en compte que actualment tenim un govern que consensua cada proposta de millora amb la ciutadania, no entenem que una decisió tan trascendental i alhora conflictiva, hagi passat per alt aquesta pràctica».

La plataforma insta al govern a rebutjar l’equipament «perquè, en cas d’aprobar-se el projecte, suposaria sotmetre la zona a nombrosos impactes, tots ells o sense cap excepció molt negatius».

Cal recordar que, segons van confirmar fonts municipals, el passat 2 de febrer es va registrar una sol·licitud de llicència d’obres majors per a construir una activitat del sector dels serveis funeraris a la Rambla d’Ibèria, 139-141.


Pels veïns, «la proposta acaba d’enfonsar la zona, tan maltractada des de fa anys i on constantment hem patit un degoteig de situacions adverses com reclamar una solució d’oci a la Zona Hermètica o fer un barri més transitable».

D’una banda, els veïns consideren que hi hauria un impacte social i emocional, «especialment greu perquè el tanatori estaria situat en el recorregut de dos camins escolars». En segon lloc, critiquen l’impacte mediambiental: «Aquest accés a la ciutat està en col·lapse permanent i hi ha una important dificultat d’aparcament a la zona, elements que agreujarien la situació». La plataforma critica també l’impacte econòmic «perquè aquesta activitat funerària devaluaria els habitatges de tota la zona», i finalment lamenten l’impacte visual que provocaria.

To Top