Arxiu

Elucubracions?

Benvolgut Sebastià Ribes,
A risc de poder començar amb tu una relació epistolar a través d’aquest Diari, i lluny de ser aquest el meu interès, em veig en l’obligació de contestar la teva darrera carta que va sortir publicada el passat dimarts dia 6 en aquest mitjà.
Contestaves la que jo mateixa vaig fer exigint parades intemitges en els transports urbans per millorar la seguretat de les dones, i per què no, també d’altres col·lectius que ho requerissin.
Espero sincerament que el que t’hagi molestat no sigui aquesta petició, perquè demostraries estar força allunyat de les situacions que patim les dones no només a la nostra ciutat, sinó per desgràcia a tots els indrets. Em demanes dades. Jo et puc aportar exemples, experiències, companyes que et podrien explicar un munt d’anècdotes gens agradables entorn les vegades que ens hem sentit insegures, que hem tingut por i que no se’ns ha respectat la nostra llibertat.
Però siguem sinceres, Sebastià. El que ha molestat és que hagi dit que em semblava un error que l’actual govern de la ciutat no hagués votat a favor de la petició del PSC reclamant aquestes mesures. I per justificar-ho barreges naps amb cols. Mai he dit que el problema fos la seguretat específicament a Sabadell. Perquè la nostra ciutat és tan cívica com moltes d’altres. I tan vandàlica i insegura també com moltes d’altres. Per tant, agrairia que el que dic es llegís bé i s’apliqués allò de la comprensió lectora que tant ens recalcaven de petits. Perquè el problema de fons no és aquest.

El que realment preocupa és que en ple segle XXI moltes dones seguim tenint por d’anar soles, especialment de nit. I no volem tenir por.
I la proposta del PSC era bona. La realitat, que sempre és tossuda i s’imposa, és que des del govern no s’hi va donar suport. I això ja no ens toca ni a tu ni a mi explicar-ho. Els tocarà a d’altres donar la cara i explicar per què els interessos partidistes acaben pesant més que els interessos de les ciutadanes. I per què allò que ja s’està fent a d’altres ciutat, a Sabadell és tan difícil d’aplicar i necessita de tants estudis.
Totes ens estimem Sabadell i el que es vol fer són propostes per fer-la encara millor. Tampoc és tan difícil d’entendre, oi?

To Top