Ciutat

Els alcaldes de Sabadell i Badalona volen una conselleria d’Habitatge

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, i l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, han demanat al president del Parlament que el nou govern compti amb una conselleria d’Habitatge.

Es van traslladar divendres fins al Parlament per demanar al president de la cambra que el futur Govern «tingui en l’habitatge l’eix fonamental de les polítiques amb la creació d’una Conselleria d’Habitatge que treballi per garantir als catalans i les catalanes l’accés a un habitatge digne». Tots reivindiquen que la futura conselleria treballi juntament amb l’administració local, per gestionar de forma coordinada i més propera els problemes de la població. Serracant i Sabater van entrar al registre del Parlament una petició adreçada al president, Roger Torrent, en què es demanen un seguit de mesures en matèria d’habitatge que permetin fer front a «la greu situació» que es viu als municipis catalans.

La idea és que aquestes propostes substitueixin els articles suspesos pel Tribunal Constitucional de la Llei 24/2015; l’aprovació d’una llei d’arrendaments urbans (LAU) de Catalunya; la creació d’una llei que permeti qualificar el sòl per al lloguer indefinit, i disposar de noves línies de finançament per promocionar l’habitatge públic.

També demanen al nou Govern que es constitueixi fer front a la greu situació de l’habitatge a Catalunya i treballar en una estratègia col·lectiva que permeti posar l’habitatge com un dels eixos fonamentals al dret de la ciutat i que ara mateix es troba en ple procés de redacció en la nova agenda urbana 2030 de Catalunya.
Segons ha informat l’Ajuntament, actualment la principal eina de finançament de les polítiques d’habitatge a Catalunya, el Plan Estatal de Vivienda –un pla que s’hauria d’aprovar aquest mes– és un pla «absolutament insuficient» per als dos alcaldes.

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top