Arxiu

Més seguretat en els camins escolars: ajut de 500 mil euros per accions de mobilitat

La convivència entre vehicles i vianants durant les hores d’entrada i sortida d’escolars als centres educatius és complicada. El govern municipal treballa per fer dels voltants de les escoles entorns segurs, prohibint o limitant l’accés de vehicles, instal·lant semàfors o millorant la senyalització. Ara, les actuacions que es porten a terme es veuran reforçades amb un nou ajut europeu de gairebé mig milió d’euros.

Els alumnes sabadellencs podran entrar i sortir d’escola amb més seguretat gràcies al reforç de les actuacions en l’àmbit de la mobilitat segura als entorns escolars.

Les mesures -que el govern quatripartit aplica a més d’una vintena d’escoles des de finals de 2015- es reforçaran ara gràcies a un nou ajut europeu de gairebé mig milió d’euros. En concret, l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) ha rebut finançament dels fons europeus FEDER amb un total de 423.513 euros.

I quines són les accions per fer més segurs els entorns escolars? Algunes de les més comunes són la instal·lació de pilons a les voreres, la restricció del trànsit durant les hores d’entrada i sortida d’escola, la millora de la senyalització, la col·locació de semàfors o el trasllat de parades d’autobús.

Juntament amb les accions a la via pública, el govern municipal ha anunciat que portarà a terme tallers per conscienciar els infants de la nova cultura de mobilitat.

Tot plegat -en paraules del tinent d’alcalde i regidor d’Eduació, Joan Berlanga– «és una línia d’actuació prioritària pel govern i per això hem posat en marxa nombroses actuacions que s’incrementaran durant els proper mesos». Alhora que vetllar per la seguretat, les accions promouen una mobilitat sostenible i uns hàbits saludables. En aquest sentit, Berlanga subratlla que «per avançar en seguretat, cal treballar per una mobilitat on predominin els desplaçaments a peu o en transport públic, de manera que s’eviti la concentració de vehicles en entorns escolars».

Des d’Educació treballen estretament amb la regidoria d’Espai Públic. El seu titular, Xavier Guerrero, explica que «hem fet una diagnosi de les entrades i sortides dels centres escolars i treballem per posar-hi solucions, en funció del grau de prioritat de cada cas i en col·laboració amb els centres i les AMPAS». Les actuacions afecten a escoles i instituts de tota la ciutat.

To Top